Tipărire

poienarii de muscel panori solare apa 1Creșterile de preț la energia electrică și, implicit, la asigurarea alimentării cu apă a comunei, au determinat autoritățile din comuna Poienarii de Muscel să caute urgent soluții pentru a asigura cetățenilor același tarife ca și până acum. Soluțiile au fost identificate rapid și, din luna iunie, energia electrică necesară funcționării stației de pompare a apei de la Pescăreasa este asigurată exclusiv din surse regenerabile.

”Am amplasat panouri fotovoltaice la stația de pompare a apei Pescăreasa care se află în aval de podul Poienari și Râul Târgului. Totul s-a întâmplat în decurs de câteva săptămâni, le-am cumpărat și montat pe repede-înainte și de săptămâna trecută produc curent și nu mai este nevoie să folosim pompele. Avem 72 de panouri, care produc 38kw/h, iar investiția s-a ridicat la 200.000 lei. Cel mai probabil, se va amortiza într-un an și jumătate. Am ales această soluție, cea mai bună zic eu, pentru a nu mări prețul la apă cetățenilor, care de-abia pot să-l plătească pe cel actual”, precizează primarul Ion Banzea.

Se modernizează parterul școlii
Imediat ce elevii au intrat în vacanța de vară, la Școala Gimnazială Poienari au început lucrări de reabilitare și modernizare a parterului clădirii. Se înlocuiesc parchetul și lambriurile, se refac instalațiile sanitare și cele de încălzire și se amenajează interioarele. Lucrările se derulează cu fonduri locale și vor fi gata până în luna septembrie. Totodată, la Grădinița Jugur a fost montat acoperiș nou, la fel și la fostul sediu al Consiliului Local Jugur, clădire ce datează din perioada în care localitatea avea propria administrație. Pe viitor autoritățile locale au în plan să modernizeze și interiorul sediului fostei Primării Jugur, în scopul de a-i da o nouă utilitate clădirii. La fel de important este și faptul că pe DC 42, în satul Valea Îndărăt, a fost turnat stratul final de asfalt, cel de uzură, finalizându-se astfel procesul de modernizare a drumului. 2 km de drum comunal au fost asfaltați.
În altă ordine de idei, la finalul lunii iunie, conducerea Primăriei Poienarii de Muscel a încărcat în PNRR mai multe proiecte ce vizează modernizarea unor clădiri publice prin lucrări de eficientizare energetică. Este vorba de vechiul dispensar din satul Poienari, actualul dispensar din satul Jugur și Căminul Cultural Jugur.