micesti latAdministrația din Micești a depus o cerere de finanțare pe Programul Național de Redresare și Reziliență care vizează înființarea de piste pentru biciclete și alte vehicule ușoare. Pistele ar urma să fie amenajate în satele Purcăreni și Micești. „Am reușit, în ultimii ani, să obținem finanțări pentru obiective extrem de importante pentru comunitate, investiții ce se află la ora actuală în stadiu avansat de implementare. Continuăm să căutăm noi surse de finanțare în beneficiul locuitorilor comunei. Astfel, în luna iunie am depus o cerere de finanțare pentru amenajarea a nu mai puțin de 6,84 km de piste pentru biciclete. Este vorba de trei trasee, ce includ puncte de interes la nivel local: Cetatea lui Mircea (Cula Mircea), Biserica Micești, Grădinița Micești, Terenul de sport și Biserica Purcăreanca (monument istoric).”, spune primarul Dumitru Voicu.

În paralel se lucrează la investițiile pentru care comuna Micești are deja asigurată finanțarea: „La viitoarea creșă a fost turnată placa peste etaj și a fost finalizată zidăria exterioară. La ora actuală se lucrează la  zidăria interioară. În paralel au fost reluate lucrările la grădinița cu program prelungit din satul Micești, fiind montată tâmplăria din PVC. În continuare vor fi executate lucrări de tencuială a zidurilor exterioare și de aplicare a termosistemului. Nu în ultimul rând, pentru a reduce cheltuielile cu iluminatul public, am achiziționat aproape 300 de lămpi de iluminat cu panouri solare, care urmează a fi montate în cel mai scurt timp. Intenționăm să montăm astfel de lămpi în toată comuna. Totodată, pentru a face economie, programul de iluminat public va fi redus, urmând a funcționa, pe timp de vară, între orele 21.00 și 24.00”, ne-a oferit informații Ionuț Tudorache, șeful biroului Achiziții publice din cadrul Primăriei Micești
În această perioadă, cu temperaturi extreme și precipitații reduse, administrația din Micești recomandă cetățenilor utilizarea apei potabile doar în scopuri gospodărești, de uz casnic. E de dorit a se evita irigatul grădinilor și spălatul teraselor, a curților, pavajelor sau umplerea unor bazine/rezervoare de mare capacitate.