Tipărire

117Ziua Eroilor a fost marcată așa cum se cuvine de către autoritățile comunei Teiu. Programul manifestărilor dedicate omagierii eroilor căzuți în cele două războaie mondiale a început cu un discurs al primarului Florin Dumitru, care a ținut să sublinieze importanța acestei sărbători și necesitatea păstrării tradiției cinstirii eroilor neamului românesc.
A urmat o slujbă de pomenire ținută de preotul Aurel Bărbieru, la Monumentul Eroilor din centrul comunei, iar apoi un program de cântece și poezii patriotice prezentat elevii Școlii cu clasele I-VIII ”Vladimir Streinu”, îndrumați de profesori, învățători și de colonelul (r) Ioan Viman.
În ceea ce privește activitatea administrației publice locale, funcționarii primăriei sunt pe final cu eliberarea adeverințelor necesare pentru dosarele APIA. Pe de altă parte, autoritățile au derulat o serie de lucrări de igienizare în diverse puncte din localitate. ”Am făcut lucrări de igienizare și reparații la Casa Memorială “Vladimir Streinu” și am refăcut gardul de jur împrejur. De asemenea, luna aceasta, au fost realizate lucrări de igienizare și defrișare în parc, iar pe viitor încercăm să-l modernizăm. Căutăm surse de finanțare pentru un proiect de modernizare a parcului, fie de la Guvern, fie cu fonduri europene”, ne-a declarat primarul Florin Dumitru.