104Autoritățile comunei Poienarii de Muscel au organizat anul acesta, cu sprijinul Consiliului Județean Argeș, cea de-a XI-a ediție a sărbătorii pastorale ”Urcă oile la munte”. Ca de obicei, sărbătoarea s-a ținut la Căminul Cultural Jugur, acolo unde au venit să petreacă sute de localnici, autorități locale și reprezentanți ai administrației județene.


Primarul Ion Banzea le-a oferit locuitorilor comunei, dar și oaspeților prezenți, o sărbătoare complexă, presărată cu momente artistice deosebite, premii și multă voie bună.  

Cele mai frumoase animale, premiate
105Sărbătoarea pastorală de la Jugur a debutat cu recitaluri de muzică populară și reprezentațiile, îndelung aplaudate, ale Ansamblului Folcloric ”Miorița” din Poienarii de Muscel. Conform tradiţiei, au fost premiate cele mai frumoase animale, cel mai bun baci şi cele mai frumoase costume populare. Premiile au fost obţinute astfel: la categoria cel mai frumos câine, George Mavrodin, la cel mai frumos berbec a câştigat Laurenţiu Mărguţ, la categoria cea mai frumoasă oaie, Dragoş Ştefănescu a fost câştigător. Premiul pentru cel mai bun baci a fost acordat post mortem lui Mitică Anghel. Pentru cel mai frumos costum popular femeiesc, premiul a fost obţinut de Gabriela Ceauşel, iar pentru cel mai frumos costum bărbătesc, premiul i-a revenit lui Viorel Băbuş. Pe lângă felicitările juriului constituit la nivel local, premianții concursului au primit din partea administrației publice locale câte un premiu în valoare de 200 RON. Premiile au fost acordate de proaspătul viceprimar al comunei, Nicolae Bălălău. Atmosfera de sărbătoare a fost întreținută de grupurile de copii de la școlile din localitate, de artiști ai Casei de Cultură ”Tudor Mușatescu” din Câmpulung și soliști renumiți din zona Muscelului. La eveniment au fost prezenți senatorul Șerban Valeca, primarului din Mioveni, Ion Georgescu, consilierul județean Dan Bica și vicepreședintele 106Consiliului Județean Argeș, Constantin Polexe. Acesta din urmă i-a înmânat primarului Ion Banzea o diplomă din partea Consiliului Județean Argeș pentru promovarea valorilor culturale tradiționale. ”Mă bucur că astăzi au ales să fie alături de noi mulți dintre reprezentanții administrației județene, dar mai ales mulți dintre locuitorii comunei, la o nouă ediție a sărbătorii pastorale ”Urcă oile la munte”. Este o tradiție păstrată de ani de zile, o sărbătoare dedicată îndeletnicirilor pastorale specifice zonei Jugur și oamenilor din localitatea noastră”, a spus primarul Ion Banzea. Serbarea a atras sute de localnici, care au sărbătorit cu mici, bere şi muzică populară momentul urcării oilor la munte.