cicanesti inaltFără vreun leu alocat de la bugetul Consiliului Județean Argeș pe anul acesta și cu sume extrem de mici primite de la bugetul național, Primăria Cicănești se află într-o situație dificilă din punct de vedere financiar, multe facturi vizând lucrările efectuate la obiectivele de investiții finalizate, ori în curs de finalizare, fiind restante la plată. În plus, rata la împrumutul contractat pentru proiectul Ghițu-Molivișu și cotizația anuală către Asociația de Dezvoltare Intercomunitară care gestionează acest proiect reprezintă alte bătăi de cap pentru administrația comunei.

„2021 a fost cel mai prost an pe care l-am trăit vreodată, în calitate de primar! Și asta dintr-un singur motiv: lipsa banilor, în condițiile în care valoarea investițiilor realizate depășesc cu mult încasările noastre din taxe și impozite. După cum se știe, finanțările pe care le-am obținut din alte surse pentru proiectele implementate comportă și o co-finanțare din partea UAT Cicănești. Fără sprijinul autorităților județene sau naționale ne este însă imposibil să asigurăm aceste sume. Dincolo de asta, blocajul în care se află proiectul Ghițu-Molivișu a privat bugetul local de sume consistente, care puteau fi obținute din concesionarea ori vânzarea unor suprafețe de teren pe care UAT Cicănești le deține în acea zonă. Dacă am fi beneficiat de aceste sume, nu se punea problema co-finanțării proiectelor de investiții derulate în comună în ultimii ani. Pe asta ne-am bazat și noi când am accesat aceste finanțări. Am văzut, totuși, că acest proiect, privind realizarea unui domeniu schiabil la Ghițu-Molivișu, a fost inclus în strategia de dezvoltare a județului Argeș pentru următorii ani, astfel că eu încă mai sper că lucrurile se vor repune în mișcare. Ar fi o investiție benefică nu doar pentru Cicănești și celelalte comune implicate direct, ci pentru întreg județul Argeș.”, spune Ion Ionescu, primarul din Cicănești.

Din lumina sărbătoririi nașterii Domnului Isus și din speranța ce însoțește Noul An, gânduri bune și urări de sănătate, împliniri și bucurii tuturor! La mulți ani!
Primăria și Consiliul Local Cicănești
Primar, Ion Ionescu