caldararu latPrimăria Căldăraru face noi pași spre digitalizare. Instituția a finalizat procesul de înrolare în platforma de plăți online ghișeul.ro, în cadrul căreia se pot plăti impozitele și amenzile datorate bugetului de stat de către persoanele fizice. Astfel, începând din luna noiembrie, cetățenii comunei își pot achita taxele și impozitele locale online, fără a mai fi nevoiți să vină la sediul Primăriei.

”Suntem în era digitalizării și trebuie să ne adaptăm la context, să ținem pasul cu tehnologia. Plata cu cardul era posibilă de mai mult timp în cadrul primăriei, de acum sunt posibile și plățile online. Măsura luată simplifică relația dintre cetățean și stat și este benefică datorită rapidității, confortului și siguranței. Este o măsură benefică în special pentru cei care nu locuiesc propriu-zis în localitate”, declară primarul Alecu Buicea. Plata online a taxelor și impozitelor locale nu presupune vreun comision în plus pentru contribuabil.

Supraveghere video în primărie
În comuna Căldăraru a fost implementat de curând un proiect de modernizare a sistemului de iluminat public, proiect derulat cu finanțare prin Administrația Fondului pentru Mediu. Au fost montate 400 de lămpi performante cu LED, asigurându-se astfel modernizarea și eficientizarea iluminatului stradal. Totodată, în această toamnă, în comună a fost instalat un sistem de supraveghere video. Sistemul cuprinde 11 camere video și un centru de monitorizare instalat la sediul Primăriei Căldăraru, centru care înregistrează și stochează toate imaginile din principalele locații din comună. ”Până la sfârșitul anului vom instala un sistem de supraveghere video și în cadrul primăriei. Se vor monta cinci camere în exterior și trei în interior. Va exista un monitor separat pentru aceste camere. În plus va fi montat și un sistem de alarmă la intrările în clădire și la casierie”, adaugă primarul Alecu Buicea.

Drumuri reabilitate
Administrația comunei Căldăraru s-a ocupat și de reabilitarea mai multor drumuri în prag de iarnă. Pe trei drumuri comunale în lungime totală de 11 km a fost refăcut covorul asfaltic. Pentru reabilitare, conducerea Primăriei Căldăraru a alocat din bugetul propriu suma de 250.000 de lei. Lucrările au avut loc pe DC 125, care leagă satul Burdea de centrul comunei, pe DC 134, în satul Căldăraru, și pe drumul comunal din satul Strâmbeni. De asemenea, în această toamnă autoritățile locale au pietruit drumurile neasfaltate din comună.