93Microbuzul școlar repartizat de Guvern a ajuns la Cocu la finalul lunii mai. ”Suntem foarte bucuroși că am primit acest microbuz pentru transportul elevilor. Noi aveam două mașini pentru transport școlar, dar niciuna dintre ele nu mai funcționa. Noul microbuz școlar a fost pus în funcțiune, asigură transportul a peste 150 de elevi din toate satele comunei și în curând îi vom face și înscrierea”, ne-a declarat primarul Gheorghe Țucă.
Microbuzul primit de autoritățile din Cocu are o capacitate de 16+1 locuri, este dotat cu servodirecţie, sistem electronic de asistenţă la frânare şi antipatinare, control al stabilităţii, cronotahograf și aer condiţionat. Pe de altă parte, la nivel local continuă lucrările la dispensarul uman din centrul localității, obiectivul realizat cu fonduri proprii ale administrației din Cocu urmând să fie dat în folosință în toamna acestui an.

Pietruiri pe drumuri comunale
În luna mai, autoritățile locale au demarat o amplă acțiune de pietruire a drumurilor comunale, reabilitarea făcându-se pe rute din toate satele comunei. Petrom, societatea care deține mai multe puncte de lucru pe raza localității, sprijină demersul administrației publice locale, ajutând la pietruirea drumurilor comunale. Conform reprezentanților primăriei, programul de pietruire a drumurilor comunale va fi gata la mijlocul lunii iunie.

Autoritățile din Cocu au început și pregătirile pentru Ziua Comunei – eveniment ce se va desfășura anul acesta pe 29 iunie, la islazul din satul Bărbătești. La momentul actual se lucrează la amenajarea scenei pe care se vor ține festivitățile dedicate sărbătorii locale. Autoritățile locale invită toți cetățenii să participe la Ziua Comunei, pregătindu-le acestora și celorlalți oaspeți un program artistic deosebit.