Tipărire

cosestiAdministrația din Coșești a efectuat și urmează să mai efectueze o serie de lucrări în școli și grădinițe, în așa fel încât actul educațional să se desfășoare în cele mai bune condiții. În plus, preșcolarii și școlarii au la dispoziție, începând din această toamnă, opt locuri de joacă, în tot atâtea unități de învățământ. La realizarea acestora a pus umărul și mediul privat.

„Vara aceasta am efectuat o serie de lucrări de întreținere în școli, reparații ori înlocuirea sau repararea unor acoperișuri. În perioada următoare vom schimba centralele termice, acolo unde acestea sunt învechite ori subdimensionate. Referitor cele opt locuri de joacă amenajate, vreau să menționez că inițiativa noastră și-a găsit ecou în mediul privat, iar pe această cale vreau să mulțumesc firmei SC CASICO CONFLEMN, care a suportat costurile echipamentelor pentru locul de joacă de la Lăpușani.”, spune primarul Nicolae Pană.

„Așteptăm banii pentru repararea drumurilor”
La începutul lunii iunie, apele și grindina au făcut prăpăd în grădinile și livezile localnicilor. Furia naturii s-a revărsat inclusiv asupra unor drumuri de pe raza localității. Pe baza constatărilor făcute de reprezentanții Comisiei pentru Situații de Urgență, Primăria Coșești a înaintat o solicitare de finanțare Companiei Naționale de Investiții, în vederea aducerii drumurilor la starea inițială. „Deocamdată nu avem niciun răspuns clar de la CNI. Ni s-au cerut niște clarificări, pe care deja le-am trimis. Așteptăm cu nerăbdare un răspuns pozitiv, pentru că am făcut eforturi mari la nivel local să redăm cât de cât circulației drumurile afectate, însă e nevoie de mult mai mult, iar bugetul local nu ne permite. E vorba de o sumă destul de mare, câteva sute de mii de lei. Drumurile sunt afectate pe o lungime totală de aproximativ 5 km. Cele mai multe, în satul Leicești, dar și în Păcioiu, Jupânești și Petrești.”, explică edilul șef din Coșești.