stefan cel mare primarConducerea Primăriei Ștefan cel Mare are în plan să extindă rețeaua de canalizare a localității, un proiect în acest sens fiind în lucru la nivel local. ”Este vorba de o extinderea pe încă 11 km. Proiectul este împărțit în două, pentru a ne încadra în standardele de finanțare. Actuala stație de epurare va face față rețelei extinse. Branșamentele individuale vor fi realizate separat, din alte surse de finanțare. Documentația va fi gata în scurt timp, iar proiectul va fi depus în cadrul noului program de investiții pe care Guvernul a anunțat că-l lansează”, declară primarul Ion Parpală.

Acesta nu este însă singurul proiect pentru care autoritățile din Ștefan cel Mare fac eforturi să devină realitate. Un proiect de asfaltare a unor drumuri comunale a fost de curând actualizat. ”Documentația prevede asfaltarea a 6 km de drumuri. 2 km au fost deja asfaltați. Mai sunt 4 km și vrem ca până la finalul anului să terminăm procedurile de achiziție a lucrărilor, iar la anul să ne apucăm de lucru”, precizează edilul din Ștefan cel Mare. Drumurile incluse în proiect sunt DC 445 (Lim. Jud. Dâmbovița) – 800 metri, DC 131 (Glavacioc) – 2 km și DC 446 (Glavacioc) – 1,2 km.

100 de lămpi schimbate
Toate cele patru puțuri au fost refăcute vara aceasta de administrația locală. Pe lângă reabilitarea forajelor de apă, autoritățile din Ștefan cel Mare au executat și alte lucrări menite să îmbunătățească funcționarea sistemului de alimentare cu apă a comunei. Au fost schimbate două pompe, montate trei stații noi de clorinare, două apometre și schimbat tabloul electric la una dintre sursele de apă. De asemenea, în luna august, în comuna Ștefan cel Mare s-a lucrat la îmbunătățirea iluminatului public. 100 de lămpi din rețeaua publică au fost schimbate, fiind montate surse de iluminat performante cu o garanție de 3 ani. Nu în ultimul rând, administrația locală dorește să realizeze mici lucrări la școală înainte de începerea anului de învățământ. La intrarea din spate a școlii vor fi montate pavele, iar întreaga unitate va fi igienizată.