cicanesti latDupă implementarea mai multor proiecte de succes în domeniul infrastructurii rutiere, dar și a celei de utilități – apă, canalizare, administrația din Cicănești întreprinde demersuri în vederea obținerii finanțării pentru introducerea alimentării cu gaze în localitate. Pentru că prețul lemnelor de foc a explodat pur și simplu în ultimii ani, încălzirea cu gaze reprezintă acum o variantă ceva mai ieftină, dincolo de un confort sporit.

„Noi am realizat documentația premergătoare depunerii cererii de finanțare pentru realizarea alimentării cu gaze în comună încă de anul trecut. Solicitarea a fost depusă 30 decembrie 2020, pe Programul Operațional Infrastructura Mare, program cu finanțare europeană. Cetățenii își doresc foarte mult să beneficieze și de această utilitate. Pe lângă faptul că materialul lemnos s-a scumpit foarte mult, de la an la an, e vorba și de un anumit grad de confort, pe care oamenii îl merită.
Am și o veste bună legată de acest proiect, în sensul că recent, autoritatea de management ne-a cerut clarificări la documentația depusă de noi, ceea ce mă face să cred că suntem pe drumul cel bun în privința obținerii finanțării”, spune primarul Ion Ionescu.
Un alt proiect, de asfaltare a 9 km de drumuri comunale, singurele rămase neasfaltate în comună, se află pe lista de sinteză a Companiei Naționale de Investiții, având mari șanse la finanțare.
Între timp, la Cicănești se lucrează la proiectul privind introducerea canalizării în zonele în care această utilitate nu exista. Mai sunt de realizat stațiile de pompare și subtraversările. Spre finele anului, se speră ca noua rețea să fie dată în folosință.