Tipărire

bughea de jos primar 1Dacă luăm lista cu  investițiile propuse la începutul anului de către conducerea administrației locale, vedem că s-au realizat pași importanți la majoritatea lucrărilor. Conform declarațiilor primarului Ion Tănăsescu, proiectarea pentru modernizarea iluminatului public, obiectiv ce se realizează cu fonduri de la Agenția pentru Protecția Mediului, se apropie de finalizare. „Se vor monta 686 de lămpi economice, cu led în toată comuna, conform documentației 8 km de rețea electrică”, declară edilul șef.

Și în domeniul infrastructurii rezultatele sunt vizibile. ”Finalizăm  modernizarea drumului de acces Valea Ciocanului, pentru asigurarea accesului la așezământul monahal Mănăstirea Valea Ciocanului, monument istoric și de patrimoniu local. Drumul este realizat cu finanțare europeană și locală, valoare totală a investiției fiind de 547 mii lei”, spune edilul șef.

S-au reluat lucrările și la podul de la Bădeni, punctul Stoieni. ”Este vorba despre o lucrare realizată din fonduri proprii, începută anul trecut, în toamnă - realizarea unei punți pietonale din beton armat și apărare de mal pe Râul Bughea, în punctul Stoieni, obiectiv foarte important pentru comunitate.
Nu în ultimul rând trebuie amintit că se lucrează la proiectarea podului peste Brezoiu, în punctul Școala Centru, valoarea estimată a devizului fiind de 500 mii lei. ”Încercăm să avem documentația finalizată, în speranța că vom putea obține fonduri prin noul PNDL pentru realizarea acestui obiectiv”, explică primarul Ion Tănăsescu.