Tipărire

stefan cel mare greder 2Administrația comunei Ștefan cel Mare va începe în luna august o acțiune de reabilitare a drumurilor comunale. ”Vorbim de lucrări de reprofilare a drumurilor, pietruire și compactare a suprafețelor reprofilate. Vor fi reabilitate drumuri comunale din satul Glavacioc, precum și tronsoane unde apa a afectat platforma drumurilor. Și DC 446 și DC 138, drumuri propuse pentru asfaltare, vor fi reabilitate în cadrul acțiunii”, declară primarul Ion Parpală. Reparațiile pe drumurile din comuna Ștefan cel Mare vor fi executate cu fonduri din bugetul local.

Consum mare de apă
Cele patru puțuri ale comunei funcționează la parametrii optimi în această perioadă grație lucrărilor realizate de autoritățile locale luna trecută. Pentru că este perioadă de vară și oamenii folosesc cantități mari de apă, mai ales pentru a-și uda grădinile, periodic se înregistrează probleme cu presiunea apei livrate locuitorilor comunei. Tocmai de aceea, autoritățile din Ștefan cel Mare fac un apel către cetățeni să consume apa rațional și să nu o risipească, mai ales în această perioadă caniculară.

Lămpi noi
Rețeaua de iluminat public a localității va fi modernizată prin montarea unor lămpi noi. De curând, conducerea Primăriei Ștefan cel Mare a achiziționat 100 de lămpi performante pe care le va monta în mai multe zone ale comunei. Lămpile stradale cu LED au o garanție de trei ani. Prin această investiție, autoritățile urmăresc creșterea gradului de siguranță a cetățenilor și costuri mai mici la facturile de electricitate.