vulturesti cadastruA început cadastrarea gratuită în întreaga localitate! Conform declarațiilor primarului Liviu Poșircă, acțiunea va dura 2 ani. ”La finalul acestui contract, toate imobilele, toate terenurile, străzile și islazurile din localitate vor avea cărți funciare și vor fi intabulate. Cine se grăbește și, din motive de vânzare sau cumpărare dorește cadastru mai repede, trebuie să plătească. Altfel, oamenii nu vor trebui să scoată niciun leu din buzunar. Mă bucur foarte tare că firma care execută lucrarea este de aici de la noi, din Argeș - Metropolitan Cad, în asociere cu o firmă din București.”, declară edilul șef din Vulturești.

7 ani pentru niște avize!!!
Nemulțumirile vin tot de la instituțiile care trebuie să emită avize. De 7 ani conducerea administrației se chinuie să obțină aprobările de la Ape și Mediu pentru realizarea unor gabioane. ”Am primit, într-un târziu, avizul de la Ape, și acum așteptăm documentele de la Mediu, pentru ca ulterior să luăm al doilea aviz de la Ape. Din păcate, în acest ritm, vine iarna și nu apucăm să realizăm lucrarea, deși avem banii. Este incredibil cât de greu se mișcă unele lucruri, mai ales în materie de obținere de documente de la instituțiile statului. Lipsa de personal își spune cuvântul iar noi suntem ținuți pe loc în a realiza investiții atât de necesare pentru comunitate”, afirmă primarul din Vulturești.

Continuă branșările la sistemul de canalizare
”Mă bucur că am reușit până în prezent să realizăm peste 120 de branșamente la canalizare, aproape toate imobilele de pe lungimea drumului național ce traversează localitatea. În altă ordine de idei, ca acțiuni curente, am montat indicatoare noi la intrarea și ieșirea din comună și un sistem de supraveghere video cu 16 camere de luat vederi, amplasate la instituții și în zonele în care se aruncă gunoaie. Dacă oamenii nu vor respecta mediul, nu ne vom da înapoi de a da amenzi usturătoare!”, a mai afirmat edilul din Vulturești.