Tipărire

nucsoara camin cultural 5Complet reabilitat și modernizat, Căminul Cultural Nucșoara va oferi cetățenilor și nu numai posibilitatea organizării unei game largi de evenimente. Îmbunătățirile aduse și noile dotări vor permite organizarea de evenimente festive (nunți, botezuri, cununii), dar și desfășurarea de conferințe, întâlniri de afaceri și, bineînțeles, derularea activităților cultural-artistice.

”De la începutul lucrărilor am gândit să dăm căminului cultural o paletă largă de utilități, să nu servească doar pentru un anumit tip de activități. Acum lucrările se apropie de finalizare și vă pot spune că avem cel mai frumos cămin cultural din Argeș. Constructorul a promis că la sfârșitul lunii august va termina lucrările și îl vom putea da în folosință”, declară primarul Ion Cojocaru.

Lucrări sistate
Din păcate, la alimentarea cu apă a satului Slatina lucrările au fost din nou suspendate. Situația a fost cauzată de lipsa fondurilor care ar fi trebuit alocate prin PNDL. Momentan, fondurile prin programul guvernamental au fost epuizate și se așteaptă noi alocări bugetare în luna august. În paralel, la nivelul Primăriei se află în lucru PUG-ul localității. Autoritățile locale intenționează să finalizeze documentele până la sfârșitul acestui an.

Făgăraș Fest, 6 - 8 august
Luna august aduce un eveniment inedit și atractiv în comuna Nucșoara. În perioada 6-8 august va avea loc Făgăraș Fest, un festival cu activități în aer liber destinate celebrării oamenilor și zonei de la poalele munților Făgăraș. Festivalul este organizat de Fundația ”Conservation Carpathia” alături de Propark – Fundația pentru Arii Protejate și cu sprijinul Primăriei Nucșoara. Cei care vor veni la Făgăraș Fest vor avea parte de concerte, prezentări și degustări de produse locale, întreceri sportive și ateliere pentru copii. Făgăraș Fest este un festival comunitar sustenabil, fără scop patrimonial, o experiență inedită în România, rezultatul unei bunei colaborări între două organizații de mediu și comunitatea locală, o invitație pentru a aduce oamenii împreună, ca susținători ai Munților Făgăraș și ai ariilor protejate din România.