Tipărire

negrasi scoala barlogu 1Proiectul de reabilitare și modernizare a Școlii Bârlogu a fost finalizat în luna iulie. Administrația comunei Negrași a renovat școala cu fonduri proprii, din toamnă aici urmând să învețe clase de învățământ primar și grupe de grădiniță. ”Cât de curând va fi gata și terenul de sport cu gazon sintetic din spatele școlii, astfel că, în septembrie, copiii vor fi primiți în cele mai bune condiții, într-o unitate școlară complet refăcută și modernizată”, declară primarul Alexandru Constantin. Administrația locală a beneficiat și de sprijinul Consiliului Județean în realizarea investițiilor la școala din satul Bârlogu.

În plină desfășurare se află măsurătorile pentru studiul de fezabilitate al proiectului de introducere a gazelor. Comuna Negrași face parte dintr-un consorțiu alături de alte patru localități, Suseni, Rociu, Teiu și Rătești, parteneriat care își propune să acceseze fonduri externe pentru realizarea rețelei de gaze. După finalizarea studiului de fezabilitate, documentația pentru realizarea obiectivului va fi depusă la Ministerul Dezvoltării. Conform proiectului, rețeaua de gaze ar urma să fie înființată în toate cele patru sate ale comunei Negrași.
În paralel, pe DJ 508 Teiu – Buta continuă lucrările de reabilitare a drumului.

Campania agricolă, în toi
Și pe câmpuri e forfotă mare în această perioadă, campania agricolă fiind în plină desfășurare. ”Vremea e bună, se poată recolta, lucrurile merg bine. Am trecut cu bine și peste vremea capricioasă de la începutul verii și putem spune că avem producții bune la grâu. Se preconizează un an agricol bun. Dacă mai vin ceva ploi, și la porumb vom sta bine”, adaugă edilul din Negrași.