Tipărire

vedea primar 2Comuna Vedea este una dintre localitățile cuprinse în lista celor care vor beneficia de cadastrare gratuită. Cu toate acestea însă, primarul Niculaie Dochinoiu este sceptic cu privire la concretizarea acțiunii. ”Noi am mai încercat prin acest program să cadastrăm localitatea, însă prețul foarte mic oferit de Agenția Națională de Cadastru și Publicitate Imobiliară (ANCPI) a fost un impediment. Nicio firmă nu a dorit contractul. Acum, am înțeles că s-au mai mărit tarifele și sperăm să ne putem încadra. Partea proastă este că nici nu putem suplimenta sumele de la buget, legea fiind foarte restrictivă în acest sens.”, explică edilul șef.

Conducerea administrației din Vedea a trimis adresă la Ministerul Dezvoltării în speranța că vor primi rambursarea pentru fondurile cheltuite în urma începerii proiectului de modernizarea a drumurilor pentru care Primăria încheiase contract cu FDI. ”Nu cred că ne încadrăm - ca termene - în condițiile impuse de ordonanța de Guvern pentru a primi ceea ce s-a cheltuit. Am atașat adresei trimise contractul de finanțare, cel de execuție, studiul de fezabilitate și proiectul tehnic, documentații pentru care noi am antamat anumite sume, neștiind că FDI se va desființa și vom rămâne cu buza umflată. Așteptăm să vedem decizia”, spune șeful executivului din Vedea.
Ca lucrări curente în localitate, administrația va începe procedura de achiziție pentru trei stații de tratare a apei, stații pentru care s-au primit fonduri de la Consiliul Județean.  Este vorba de stații de demanganizare și deferizare pentru trei foraje din localitate unde, în urma analizelor, apa nu mai era conformă standardelor de calitate. Este vorba de forajele din Vața, Bădicea și Lungani.