davidesti primar bunModernizarea drumului de la Olteanca de apropie de etapa mult așteptată: turnarea covorului asfaltic. Conform declarațiilor primarului Alin Văduva, încă se mai fac ultimele finisaje la rigole și apoi se va turna asfaltul. ”Realizarea rigolelor betonate durează, fiindcă vrem să facem un lucru de calitate, care să aducă beneficii, zona fiind una predispusă la inundații. Ulterior finalizării rigolelor, în maxim o săptămână va fi turnat asfaltul”, explică edilul șef.

De luna viitoare, vor începe amenajările toaletelor la Căminul Cultural și, de asemenea, introducerea apei curente pe străzile Verdele și Comănescu. ”Am terminat proiectarea și suntem pe final cu alegerea constructorului. Până la venirea anotimpului rece, oamenii care locuiesc în aceste zone vor avea apă curentă”, spune șeful executivului.
Pe ordinea de zi a administrației locale se află și altă problemă care trebuie soluționată în cel mai scurt timp. „Legat de apă, utilitatea principală,  prioritatea noastră numărul 1 este amenajarea celor două bazine aferente sistemului de alimentare de la Voroveni. Așa cum am mai spus, bazinul existent s-a spart și, în ciuda faptului că am realizat reparații de urgență, este absolut necesar să construim în zonă două bazine noi. În momentul de față este apă curentă, oamenii nu au de suferit, însă nu se știe când bazinul existent poate ceda. Am identificat terenurile unde ar fi oportun să le construim, trebuie să ne înțelegem cu proprietarii să achiziționăm respectivele parcele, să ne putem astfel apuca de proiectare. Fără îndoială, este o lucrare ce trebuie dusă la bun sfârșit anul acesta”, explică primarul din Davidești.