sapata statie demanganizare 1Administrația din Săpata a fost luate măsuri pentru îmbunătățirea calității apei livrate cetățenilor din comună. Astfel, în luna iulie a fost pusă în funcțiune stația de filtrare/demanganizare a apei și a fost înlocuit grupul de pompare al rețelei pentru satele Lipia și Găinușa. Astfel, din această vară nu vor mai fi probleme din punct de vedere al calității apei, dau asigurări autoritățile locale. Investiția realizată la stația de apă s-a ridicat la suma de 160.000 de lei, fonduri provenite din bugetul comunei.
Totodată, au demarat lucrările de reabilitare și modernizare a Școlii ”Alexandru Guță” Găinușa, profitându-se de faptul că elevii sunt în vacanță și se poate lucra fără probleme.

”Lucrările vizează înlocuirea acoperișului, izolația termică a clădirii, mici reparații la interior și amenajarea unui loc de joacă. Investițiile totale se ridică la 500.000 de lei. Consiliul Județean ne-a sprijinit cu fonduri în valoare de 350.000 de lei pentru reabilitarea școlii. Ne dorim să finalizăm lucrările până la sfârșitul vacanței. Chiar dacă va mai rămâne ceva de făcut, vor fi lucrări în exterior, care se pot face și pe parcursul cursurilor școlare”, declară primarul Laurențiu Micu.

Premii pentru cupluri
Întrucât condițiile în vigoare pentru stoparea pandemiei de coronavirus fac dificilă organizarea unui eveniment de anvergură, cu prezență mare, conducerea Primăriei Săpata s-a reorientat și va organiza o altfel de manifestare pentru a celebra cumva ceea ce ar fi trebuit să fie Ziua Comunei Săpata. ”La fel ca și anul trecut, vom premia cuplurile longevive din localitate. Cu toate măsurile de rigoare, vom organiza o festivitate de premiere a cuplurilor care împlinesc 50 de ani de căsătorie anul acesta. Fidelitatea în cuplu va fi răsplătită cu flori, diplome și premii în bani”, precizează primarul Laurențiu Micu. Premierea perechilor care aniversează o jumătate de veac împreună ar urma să aibă loc în luna august.