Tipărire

boteniNici anul acesta nu se va organiza sărbătoarea ”Brâul de la Boteni” și nici nu se va sărbători cu fast Ziua localității. Conform declarațiilor primarului Vasile Leau, situația epidemiologică este încă critică, iar riscurile, consideră domnia sa, ar depăși beneficiile. ”Nu ne-am decis sută la sută, dar înclin spre decizia de a nu organiza evenimentul. Decât să avem probleme ulterior și să se declanșeze un focar, mai ales în contextul în care a apărut această nou tulpină a Covid, mult mai periculoasă, mai bine mai stăm un an. Ideea este că la Festival participă foarte multe ansambluri, din foarte multe zone din țară, vin mii de spectatori, este un eveniment de mare amploare, pe care dacă nu-l organizăm ca la carte, mai bine nu-l mai facem deloc. Cred că cel mai sigur este să mai așteptăm”, a opinat edilul șef din Boteni.

În altă ordine de idei, în localitate se lucrează la refacerea infrastructurii rutiere. ”Ploile din iunie nu ne-au cauzat probleme, însă aversele din ultima vreme, chiar dacă nu au fost atât de periculoase ca debit, au stricat foarte multe drumuri comunale, majoritatea drumurilor agricole, podiștile. Intervenim cu utilajele proprii în toată comuna. Am depus solicitare pentru drumul din Natima, unde a avut loc o alunecare de teren, pentru a primi fonduri prin CNI, pentru situații de Urgență. Pentru remedierea problemelor de pe acest drum nu putem rezolva situația cu forțe proprii. Am primit solicitare de clarificări, deci putem spera că ni se va aproba și realiza lucrarea”, a mai spune șeful executivului.
Tot referitor la drumuri, conducerea administrației din Boteni, a înaintat documentele necesare pentru rambursarea fondurilor deja cheltuite în proiectul amplu de asfaltare și modernizare a drumurilor comunale, prin FDI, structură cu care Primăria deja încheiase contract, înaintea desființării acestui fond. ”Noi începusem investiția, în sensul că realizasem proiectarea și, conform noii ordonanțe de Guvern, ne încadrăm ca termen în a ne primi banii cheltuiți înapoi. Corect ar fi fost ca Guvernul să preia măcar contractele semnate și să ducă investiția la  bun sfârșit, însă s-a decis doar rambursarea sumelor cheltuite.”, a explicat primarul Vasile Leau.