Tipărire

tigveni primar nou 4Deși greu încercată de-a lungul timpului, fiecare ploaie mai puternică având efecte asupra infrastructurii rutiere din comună, de data aceasta, localitatea Tigveni nu a avut de suferit de pe urma precipitațiilor abundente căzute de-a lungul lunii iunie. ”Cele câteva mici probleme au fost remediate prompt, cu forțe proprii. Faptul că avem utilaje din dotare - buldoexcavator, tractor, ne ajută foarte mult să intervenim în timp real, mai ales în situații de urgență. Este foarte bine că nu am mai avut de data aceasta probleme cu rupturi de drumuri sau maluri, dat fiind faptul că anul acesta stăm extrem de prost cu banii,  la bugetul propriu.”, a declarat primarul Constantin Smeu.

Nici suma primită de administrația locală din partea Consiliului Județean nu este un motiv de bucurie. ”Am primit doar 100 de mii de lei pentru un pod peste Valea Bădislavei, o cale de acces pentru traficul greu. Se lucrează la acest obiectiv, construcția fiind mai avansată decât putem noi ține ritmul cu plățile. Pentru finalizare estimez că ne-ar mai fi necesare în jur de 1,5 miliarde de lei vechi.”, a afirmat edilul.

Autostrada, o șansă pentru dezvoltarea comunei
Singura perspectivă îmbucurătoare pentru comunitate, având în vedere situația financiară foarte proastă a administrației, este autostrada ce va trece prin localitate, care în mod cert va schimba viața localnicilor. ”Cadastrarea este realizată pe traseul autostrăzii și vor începe exproprierile pentru aproximativ 40 de proprietăți aflate în partea de nord a localității, pentru tronsonul de autostradă care este deja licitat. Și aici lucrurile tergiversează, dar pe viitor comuna va avea de câștigat în mod cert. Cu siguranță se vor realiza investiții pe orizontală, fapt ce nu poate decât să ne bucure”, a mai punctat șeful executivului din Tigveni.