Tipărire

valea iasului primarVești foarte bune pentru locuitorii străzilor Bălășești și Rogoz, din comuna Valea Iașului. În cel mai scurt timp, conform declarațiilor primarului Cristian Enescu, în această zonă va fi realizată o extindere a rețelei de gaze naturale. ”Avem deja studiul de fezabilitate și urmează achiziționarea serviciului- proiectare plus execuție. Și în satul Ungureni vom avea înființare de rețea, pe o lungime de 1800 metri,  de-a lungul DN 73C”,  explică edilul șef.

O altă serie de hotărâri importante pentru localitate vor fi adoptate în ședință de Consiliu Local. ”În primul rând vom aproba Strategia de Dezvoltare, care este documentul programatic de maximă importanță pentru dezvoltarea localității. Fără o strategie coerentă nu doar că nu vom putea accesa fonduri europene și guvernamentale, dar nici nu putem face investițiile într-o ordine logică. O altă acțiune importantă pe care o vom aproba în ședință de Consiliu este defrișarea și executarea de șanțuri pe strada Măceșului și strada Cearșor. Vom interveni cu utilajele primăriei, pentru costuri cât mai mici. Pentru prevenirea inundațiilor și alunecărilor de teren, este necesar să amenajăm gabioane pe Valea Bădilii.”, afirmă edilul șef.
Așa cum cere legea, Planul de Urbanism General va fi afișat, ulterior putându-se face modificările necesare pentru introducerea anumitor zone în intravilan. ”Această acțiune este de o importanță vitală pentru orice proiect. Nu avem cum să dezvoltăm investiții fără PUG-ul reactualizat”, explică șeful executivului.
Ultima, dar nu cea din urmă dintre hotărârile pe ordinea de zi a aleșilor din Valea Iașului, vizează  reabilitarea iluminatului public în toată localitatea.