cocu primarCu un buget mai mic față de cel de anul trecut, Primăria comunei Cocu face eforturi pentru a putea supraviețui anul acesta, mai ales că și la secțiunea de funcționare, parte obligatorie a bugetului, cheltuielile sunt asigurate doar pentru trei din cele patru trimestre ale anului. ”Cu funcționarea vom fi la limită anul acesta. Ca să putem face bugetului, am tăiat cheltuielile de funcționare pe trimestrul IV. Cu bunurile, cu serviciile, cu plățile utilităților. Îmi pun speranța că vor mai fi rectificări bugetare și astfel vom reuși să ne desfășurăm activitatea”, declară primarul Gheorghe Țucă. În ceea ce privește sectorul de dezvoltare din buget, administrația din Cocu a prevăzut bani doar pentru lucrările la rețeaua de canalizare, însemnând aici plata restanțelor și un procent din suma pentru lucrările de branșare a gospodăriilor la rețea.

În continuare se lucrează pe DJ 703 A Cocu – Cotmeana, la amenajarea șanțurilor și a podețelor de acces la proprietăți. Firma care se ocupă de proiect mai are de lucrat pe o lungime de circa 1 km. Sunt însă alte probleme legate de infrastructura de circulație din comună. De ani de zile, administrația locală așteaptă finanțare pentru modernizarea DC 176, în satul Richițele, un drum care face legătura între două rute județene, DJ 703 A și DJ 731 B. De asemenea, în satul Crucișoara, pe DC 167, o alunecare de teren produsă de mai mulți ani avansează, punând în pericol circulația în zonă. ”Pentru remedierea alunecării de teren de pe DC 167 avem proiect depus încă din 2018. Este drumul care leagă DJ 703E de DN Pitești - Drăgășani, o cale de acces utilă. Din păcate, nu interesează pe nimeni problema. Au venit comisii peste comisii, au evaluat situația la fața locului, dar fonduri nu a alocat nimeni. Este o situație de urgență, nimeni nu ia măsuri, iar costurile remedierii cresc de la an”, adaugă primarul Gheorghe Țucă.

Licitație pentru pășuni
Primăria Cocu organizează pe data de 29 aprilie licitația pentru închirierea pășunilor comunale. 130 de hectare de pășune urmează a fi concesionate, suprafețele aparținând domeniului public al comunei. Printre altele, prin acest demers administrația locală speră ca va reuși să obțină un venit stabil la bugetul local.

Nespusa bucurie a Învierii Domnului să se sălășluiască întru noi, iar Hristos să reverse asupra noastră viață, sănătate, pace, belșug de bucurii. Hristos a înviat!
Primăria și Consiliul Local Cocu
Primar, Gheorghe Țucă