recea primar nou 4Extinderea rețelei de iluminat public constituie o prioritate pentru administrația comunei Recea în această primăvară. Autoritățile locale vor să demareze cât mai curând proiectul de extindere a iluminatului stradal, însă totul depinde de eliberarea avizului de către CEZ, pentru a putea fi realizate lucrările. ”Avem proiectul făcut, documentațiile sunt puse la punct, așteptăm doar acest aviz pentru a putea începe lucrările. Iluminatul public va fi extins pe tronsoanele Recea – Deagu (aprox. 500 metri) și Orodel – Recea (1,5 km). Vor fi montate lămpi economice cu tehnologie LED, însă pentru că în zonele respective nu există rețea propriu-zisă, este nevoie și de stâlpi”, declară primarul Doru Dragu.

La organizarea de șantier din comuna Recea au fost readuse în luna martie utilajele care lucrează la modernizarea DJ 504 lim. Jud. Teleorman – Popești – Izvoru – Recea – Cornățel – Vulpești (DN 65 A), astfel că lucrările vor fi reluate în scurt timp. Proiectul este finanțat din fonduri europene și are termen de finalizare la mijlocul anului 2022. Pe raza comunei Recea sunt în curs de reabilitare două poduri în cadrul proiectului. De asemenea, conductele de alimentare cu apă de traseul drumului județean vor fi relocate, în scopul asigurării unei bune funcționări.
În altă ordine de idei, în această perioadă continuă lucrările de amenajare a centrului medico-social din satul Recea. Se lucrează la interiorul spațiului, urmând ca locația să fie dată în folosință anul acesta.
Calcule bugetare
În ceea ce privește cifrele pe baza cărora va fi fundamentat bugetul de anul acesta, sumele alocate pentru acoperirea cheltuielilor cu asistenții personali, indemnizații persoane cu handicap, ajutoarea sociale, subvenții pentru încălzire, tichete sociale pentru grădiniță etc., acestea sunt suficiente. Cotele defalcate din alte venituri de la bugetul de stat sunt de asemenea acceptabile, astfel încât cheltuielile de funcționare ale administrației publice locale vor fi acoperite în 2021. Din păcate, fondurile pentru investiții vor proveni anul acesta exclusiv din alte surse, bugetul local neavând posibilitatea de a susține proiecte și lucrări.