tigveni primar nou 4De două săptămâni, medicii din Tigveni își desfășoară activitatea în dispensarul modernizat. În afară de reabilitarea clădirii, Primăria a și dotat unitatea sanitară cu mobilier nou, pentru confortul pacienților și un act medical de calitate, la standarde europene.
În această perioadă se lucrează la extinderea rețelei de apă pe o lungime de încă 800 de metri în Vlădești și Bădislava, și au loc acțiuni de curățare a șanțurilor.
”Am încercat să aranjăm pe cât posibil drumurile afectate în urma iernii, mai ales cele din Momaia. Am pietruit și balastat tronsoanele cu probleme, astfel încât circulația să se poată desfășura în bune condiții pe toate ulițele.”, spune primarul Constantin Smeu.

Nici anul acesta administrația locală nu a recurs la majorări ale dărilor la stat, iar încasările la taxe și impozite se desfășoară în condiții bune, în ritmul obișnuit. ”Am avut anul trecut un procent de încasare de peste 85%, ceea ce este mulțumitor. Sigur, sperăm la mai mult, mai ales că de atâta timp nu au fost majorate impozitele decât cu rata inflației. Suntem pregătiți să îi ajutăm cu orice documente au nevoie pe fermierii care doresc să depună cereri pentru plata subvențiilor la APIA.”, afirmă șeful executivului.
Din păcate, până în prezent nu există noutăți cu privire la solicitările de finanțare depuse de Primărie nici pentru proiectul de modernizare prin asfaltare a drumurilor, proiect depus la Compania Națională de Investiții, nici de la Ministerul Dezvoltării, pentru alimentarea cu gaze. ”Încă lucrurile nu funcționează în ritmul obișnuit. Probabil că după adoptarea bugetului o să se deblocheze situația și vom afla care este stadiul solicitărilor noastre. După ce vom avea buget, vom ști exact de ce sume dispunem și vom putea să ne organizăm în perfectă cunoștință de cauză și să prioritizăm investițiile”, a mai afirmat șeful executivului din Tigveni.

Această zi este o ocazie deosebită să vă aducem cele mai sincere și frumoase urări de bine, sănătate, prosperitate dumneavoastră, doamnelor și domnișoarelor, care ne sunteți atât de dragi fiecăruia dintre noi. 8 MARTIE fericit!
Primăria și Consiliul Local Tigveni
Primar, Constantin Smeu