Tipărire

cateasca primarAnul 2021 debutează cu planuri ambițioase pentru administrația comunei Căteasca, principalul obiectiv fiind realizarea dorințelor cetățenilor și, implicit, crearea unui nivel de trai mai bun. În primele două luni ale anului au fost realizate lucrări de reparații pe drumurile locale, constând în pietruire, profilat drumuri și nivelat piatra cu autogreder, compactare cu cilindrul. Vești bune sunt și în ceea ce privește proiectele de canalizare. 

”În luna februarie am demarat licitația pentru rețeaua de canalizare menajeră în satele Catanele și Recea. Sperăm ca aceasta să se finalizeze curând și să se înceapă lucrările. Tot în luna februarie am început actualizarea și revizuirea studiului de fezabilitate pentru proiectul de canalizare în satele Cireşu, Siliştea, Gruiu. La obiectivul de investiție ”Înființare sistem de canalizare în satele Căteasca și Coșeri” s-au realizat peste 2,5 km de canalizare din cei 8,4 km și, în funcție de sumele ce le vom avea la dispoziție, vom continua lucrările. Dorința noastră este să demarăm lucrările de canalizare în întreaga comună. Suntem conștienți că sumele necesare sunt foarte mari, că este un volum foarte mare de muncă. Vom lua toate măsurile pentru a ne asigura că vor fi realizate lucrări de cea mai bună calitate, atât prin supravegherea cât și prin execuția acestora cu personalul angajat și prin implicarea unor firme specializate, care să monitorizeze realizarea lucrărilor. Totodată, avem în vedere să executăm SF-uri și pentru o parte din drumurile pe care va fi introdusă canalizarea. Intenționăm să amenajăm trotuare pentru pietoni pe aceste trasee”, declară primarul Liviu Năstase.

Unde se pot plăti taxele și impozitele
De utilitate pentru cetățeni sunt informațiile conform cărora taxele și impozitele locale se pot achita la sediul Primăriei, luni-joi, între orele 08.00 - 16.30, și vineri, între orele 08.00 - 14.00, sau în teren, la căminele culturale, între orele 10.00 - 12.00, după cum urmează: luni în satul Catanele, marți în satul Cireșu, miercuri în satul Gruiu și joi în satul Siliștea. Pentru plata integrală a impozitului până la 31 martie, se acordă bonificație de 10%. Potrivit reprezentanților administrației locale, până la momentul actual s-au încasat sume importante la buget. De asemenea, toți cetățenii au primit înștiințări de plată și se speră ca până la 31 martie să fie încasate aproape 50% din sumele aferente anului 2021.

Lucrări de cadastru
De curând au demarat și lucrările de cadastrare sistematică a imobilelor din localitate. Angajații Primăriei Căteasca sprijină firma de cadastru în realizarea unor lucrări corecte, astfel încât la finalul procesului să fie cât mai puține persoane nemulțumite. ”Zona Căteasca, prin poziția pe care o are față de Autostradă și de orașul Pitești, sperăm să devină o zonă cât mai atractivă atât pentru dezvoltarea industriei, care aduce venituri la bugetul local, dar și pentru atragerea cetățenilor în comună, prin oferirea unor condiții optime de viață”, punctează primarul Liviu Năstase. 

Primăvara, anotimpul renașterii, al trezirii la viață, face  din 8 Martie o zi plină de feminitate, zâmbete și căldură sufletească.
La mulți ani, doamnelor și domnișoarelor!
Primăria și Consiliul Local Căteasca
Primar, Liviu Năstase