Tipărire

darmanestiAdministrația din Dârmănești a înaintat către Consiliul Județean Argeș o listă cu principalele obiective de investiții ce se doresc a fi realizate în acest an, în speranța alocării unor sume din partea forului județean, în condițiile în care bugetul propriu este insuficient. Cu atât mai mult cu cât acest buget este grevat în mare parte de plățile pe care Primăria le face către operatorul de salubritate, în condițiile în care foarte mulți cetățeni refuză să achite această taxă.

„Întâmpinăm mari probleme în ai conștientiza pe oameni că trebuie să achite această taxă de salubritate. Procentul rău-platnicilor depășește 40%! Până la urmă vom lua o hotărâre în Consiliul Local prin care persoanelor care nu achită taxa să nu le mai fie ridicat gunoiul. Dacă aceste persoane vor da foc deșeurilor menajere, vor fi pasibile de amenzi. Poate așa sperăm să-i determinăm pe cei care refuză să plătească să achite această taxă. Ne place, nu ne place, gunoiul trebuie colectat selectiv și depus pentru a fi preluat de către operatorul de salubritate, iar acest serviciu trebuie achitat. Altfel, împovărăm bugetul local cu sume pe care le-am putea direcționa către investiții. Într-adevăr, pentru o familie cu, să zicem, 4 persoane, cuantumul taxei poate părea mare, în comparație cu cât se achită, de exemplu, pentru impozitul pe pământ. Dar acestea sunt tarifele pentru colectarea deșeuri menajere, nu Primăria Dârmănești le-a stabilit, și trebuie să ne conformăm.”, spune primarul Emilian Ciolan.
Investițiile pentru care Primăria Dârmănești a cerut sprijin financiar Consiliului Județean Argeș sunt canalizarea de la Negreni-Piscani, continuarea lucrărilor la sala de sport, reabilitarea Căminului Cultural Dârmănești, regularizarea Văii Rizii prin consolidarea ambelor maluri cu gabioane pe o lungime de aproximativ 2 km, asfaltarea a două drumuri („Zetreanu” și „Briceag”) și amenajarea unui teren de sport cu suprafață sintetică la Școala Dârmănești.

8 Martie este ziua în care se îmbină armonios cele patru caracteristici ale femeilor: sensibilitatea, frumusețea, tandrețea și finețea. Pentru toate doamnele și domnișoarele, cele mai alese urări de sănătate, fericire, prosperitate și realizarea tuturor dorințelor!
Primăria și Consiliul Local Dârmănești
Primar, Emilian Ciolan