corbi primarAccesarea a cât mai multor fonduri prin Compania Națională de Investiții pentru realizarea unor obiective în localitate este, în opinia primăriței Anca Baciu, cea mai bună soluție pentru perioada de criză economică. Motivația este una pertinentă ”nu este nevoie de co-finanțare, licitațiile sunt organizate de specialiștii Companiei, care supervizează și implementarea”, spune șefa executivului din Corbi. De altfel, localitatea are deja în derulare două proiecte prin CNI. ”Este vorba de construirea unei săli de sport, obiectiv la care s-a ținut deja licitația și urmează ordinul de începe a lucrărilor, precum și amenajarea Văilor Ureanu și Valea Mare, cu asfaltare de drum și construire de poduri, obiectiv care este în procedură de licitație. ”, spune Anca Baciu.

Alte două solicitări de finanțare sunt în evaluare. Administrația din Corbi a depus la CNI documentația pentru finanțarea proiectului ce vizează asfaltarea a 8 km de drumuri din localitate, precum și un proiect pentru dotarea cu mobilier a școlilor din Corbi.
Școlile vor avea nu doar mobilier nou ci și echipamente de ultimă generație: ”Am atras fonduri europene pentru achiziționarea de echipamente IT pentru elevii noștri, un proiect în valoarea de 80 de mii de lei, co-finanțarea fiind de 16 mii lei”, a declarat Anca Baciu.
Tot la Compania Națională de Investiții conducerea primăriei va depune  documentația pentru modernizarea prin dotare a Căminelor Culturale Corbi, Stănești, Corbșori și Poienărei.
Ca obiective de finalizat anul acesta, administrația din Corbi are canalizarea din Corbi și Jgheaburi - proiect finanțat din fonduri europene și realizarea unui teren de sport - obiectiv început cu surse proprii.
”Pregătim studiile de fezabilitate și proiectele tehnice pentru introducerea canalizării și în celelalte sate ale localității. După realizarea documentației, vom identifica de unde putem atrage fonduri pentru această lucrare”, a mai declarat primărița din Corbi.

Cursuri gratuite de limba engleză
Peste 30 de copii cu vârste între 7 și 14 ani s-au înscris la cursurile de engleză ce vor fi organizate în incinta Căminului Cultural din Corbi, de către o profesoară, Anca Ologu, ce a studiat în Anglia. ”Cursurile sunt gratuite, profesoara lucrând în regim de voluntariat.”, explică primărița.
Administrația locală a pus la dispoziție sala Căminului Cultural din Corbi și pentru cursuri de arte marțiale. Acestea sunt deja în derulare, respectând normele impuse de pandemie, cererea din partea copiilor fiind foarte mare. ”Avem peste 40 de copii care participă la cursurile de arte marțiale. Taxa este una modică, iar părinții sunt încântați că cei mici fac sport și învață disciplină fizică și psihică. Profesorul este un englez căsătorit cu o localnică”, a explicat Anca Baciu.