stolnici primarReconfirmat primar al comunei Stolnici în urma alegerilor de septembrie, Sevastian Pupăză Roșu spune că în noul mandat se va axa pe finalizarea investițiilor aflate în derulare și pe implementarea a două proiecte extrem de importante pentru comunitatea locală: canalizarea și gazele. În ceea ce privește activitatea administrației locale și relația cu cetățenii, acestea vor continua după principii bine înrădăcinate în Primăria Stolnici: transparență, dialog și comunicare.

”În primul rând ne propunem să finalizăm obiectivele în derulare. Este vorba de dispensarul uman din centrul localității, grupurile sanitare de la Școala Gimnazială Stolnici, construirea terenului de sport cu gazon sintetic la Școala Fâlfani, reabilitarea și modernizarea iluminatului public în comună. După ce vom finaliza aceste lucrări, în noul mandat prioritățile zero, ca să spun așa, vor fi gazele și canalizarea în comuna Stolnici. La proiectul pentru înființarea rețelei de gaze se lucrează la studiul de fezabilitate, în curând documentația va fi gata. În ceea ce privește canalizarea, sperăm ca de anul viitor să înceapă lucrările din cadrul proiectului derulat în parteneriat cu SC Apă Canal Pitești, un proiect de anvergură, cu o valoare de investiție de peste 7 milioane de euro. Pentru comuna Stolnici acesta prevede modernizarea rețelei de apă și extinderea rețelei de canalizare în toate satele comunei”, declară primarul Sevastian Pupăză Roșu.

Tablete pentru elevi
Un număr de 44 de tablete au fost distribuite școlilor din comuna Stolnici, pentru învățământul online, în vederea asigurării accesului elevilor la activitățile didactice la distanță. Necesarul de dispozitive la nivelul școlilor din localitate este însă mult mai mare, populația școlară din Stolnici numărând la momentul actual peste 200 de elevi. Momentan, elevii din comună participă fizic la ore, nu au fost înregistrate cazuri de îmbolnăvire în rândul copiilor sau al cadrelor didactice. Totodată, persoanele din categoriile defavorizate și cele cu vârsta peste 65 de ani din localitate au primit măști și dezinfectant pe baza unui program finanțat din fonduri europene.