raca primar nou 5După mai multe mandate de viceprimar, Nicușor Popescu a fost ales la conducerea administrației locale din Râca. Voturile cetățenilor comunei au mers către un om cu experiență în administrație, un om care cunoaște problemele cu care se confruntă comunitatea locală și care, mai important, a venit cu soluții și idei de proiecte menite să rezolve aceste probleme. Primarul Nicușor Popescu se va baza pe sprijinul și experiența fostului primar, Georgel Burcea, propus acum pentru funcția de viceprimar.
- Care sunt prioritățile primului mandat la Primăria Râca?


- Pe primul plan se află continuarea proiectelor începute în localitate, a investițiilor în derulare, lucrări pe care le cunosc foarte bine. Viziunea administrației din Râca a fost întotdeauna orientată spre dezvoltare, spre progres. La fel vor sta lucrurile și în viitor. Îmi propun să dăm în folosință cât mai curând terenul multifuncțional de sport construit în centrul localității. Sper ca acest lucru să se întâmple până la finalul anului. Următorul obiectiv este extinderea rețelei de iluminat public pe ulițele lăturalnice din toate satele comunei. În scurt timp vom începe montarea a 200 de lămpi noi pe aceste ulițe. Urmează punerea în funcțiune a sistemului de canalizare, obiectiv finalizat în proporție de 90%. Cel mai probabil acest lucru se va întâmpla la începutul anului viitor. Nu în ultimul rând, intenționez să finalizez cadastrul general sistematic pentru terenurile din extravilanul localității. Este un proces la care se lucrează de mult timp, extrem de necesar pentru localitate și pentru cetățeni. 2.400 de imobile au fost deja cadastrate și se așteaptă eliberarea cărților funciare.
- Vă gândiți și la proiecte noi?
- Cu siguranță. Fără o viziune pe termen lung, nu ne putem gândi la dezvoltarea localității. Avem un proiect pentru renovarea Căminului Cultural Râca și unul pentru asfaltarea a 4,2 km de drumuri comunale. Cel pentru modernizarea drumurilor este deja depus la Ministerul Dezvoltării, așteptăm să vedem ce decizie va lua Guvernul cu privire la proiectele care au fost aprobate la finanțare în FDI, în cadrul cărui program vom putea accesa fonduri pentru demararea lucrărilor.
- Vor exista schimbări în administrația locală? Cum veți aborda relația cu cetățenii?
- Lucrez din 2012 în Primăria Râca, îmi cunosc colegii și sunt mulțumit de activitatea din primărie. Nu am de ce să schimb ceva, scopul nostru, al tuturor, este de a servi cât mai bine interesele cetățenilor. În ceea ce-i privește pe aceștia, sunt un om deschis comunicării, ușa mea va fi întotdeauna deschisă celor care vin în Primăria Râca. Vreau să asigur un climat benefic de lucru cu cetățenii, să lucrăm împreună pentru binele localității.