tigveni primar nou 4Constantin Smeu este noul primar al comunei Tigveni, în urma rezultatelor înregistrate la alegerilor locale desfășurate în luna septembrie. Ocupând funcția de viceprimar din 2004, nevoile localității nu îi sunt străine noului edil șef. Conform declarațiilor domniei sale, modernizarea infrastructurii rutiere rămâne principala preocupare a executivului. ”Depunem în cel mai scurt timp la Compania Națională de Investiții documentația pentru asfaltarea a 11,4 km de drumuri din localitate, tronsoane în toate satele. Avantajul este că avem pe aceste drumuri cadastru realizat în proporție de 80%, iar măsurătorile continuă. Între timp, se realizează proiectarea pentru reabilitarea drumurilor afectate de calamități. Am primit fonduri de la Situații de Urgență pentru pietruirea a  aproximativ 6 km și amenajarea a două podețe – „La Ionescu”, pe Valea Bădislavei, și pe Valea Bucurii, în satul Bârseștii de Jos.”, a declarat primarul comunei Tigveni.

CNI nu este singura structură unde va fi depus spre finanțare proiectul privind asfaltarea drumurilor din Tigveni. ”Încercăm să identificăm și granturi europene pentru modernizarea drumurilor. Vom depune proiectul în mai multe locuri, în speranța că vom reuși să obținem fondurile necesare. Tot pe grant european vom depune și documentația pentru introducerea rețelei de gaze în comună. Avem studiul de fezabilitate și ridicările topografice realizate, aspect care ne conferă un avantaj”, a punctat edilul șef.
Până la finele anului se vor realiza recepțiile a două investiții deja finalizate: terenul de sport de la Școala Bârseștii de Jos și alimentarea cu apă din Bădești Bădislava, unde se mai lucrează în această perioadă la refacerea carosabilului, în urma săpăturilor. ”În această zonă mai avem cereri pentru extinderea rețelei pe o lungime de 1,5 km în Vlădești, Bădislava și Bârseștii de Sus. Lucrările vor fi realizate cu utilajele proprii  și sprijinul cetățenilor”, a mai spus primarul din Tigveni.