micesti 1La Micești, aproape toate proiectele derulate cu fonduri guvernamentale, prin PNDL II, sunt în curs de finalizare, ritmul lucrărilor fiind unul alert. Astfel, reabilitarea, modernizarea și extinderea sistemului de alimentare cu apă Micești-Purcăreni este în curs de recepție. Investiția a implicat și o extindere a rețelei în lungime de 3 km și amenajarea unei gospodării de apă la Micești.

Grădinița Purcăreni, construcție nouă, cu trei săli de clasă, cabinet medical propriu și sală de festivități, este, de asemenea, aproape gata. Situația este similară și în ceea ce privește dispensarul uman. La Grădinița Micești, proiect care a fost demarat mai târziu din cauza procedurilor, se lucrează la realizarea zidăriei. ”Au fost aduse de curând și dotările și, în momentul de față, se amenajează curtea instituției și locul de joacă pentru cei mici. La dispensar au fost montate caloriferele, realizată racordarea la rețeaua de gaze și se lucrează la împrejmuire și la montarea instalațiilor sanitare. Aici vor funcționa două cabinete medicale și unul stomatologic. Sperăm ca până în iarnă să finalizăm și acoperișul de la Grădinița Micești, clădirea să fie gata ”la roșu”, cum se spune. La Creșa Micești s-a finalizat achiziția, iar la amenajarea de intersecții s-a emis autorizația de construcții și se va semna în curând contractul”, ne-a oferit amănunte Ionuț Tudorache, șeful biroului Achiziții publice din cadrul Primăriei Micești.

Școală de vară
Sfârșitul de an școlar (2019-2020), a adus un strop de bucurie unui grup format din 25 de elevi de la gimnaziu, care au participat la cursurile școlii de vară în cadrul Proiectului A.D.A.P.T, desfășurat timp de 2 ani în Școala Gimnazială Nr.1 Micești.
Activitățile s-au desfășurat în aer liber, atât în sistem on line cât și față în față, cu sprijinul formatorilor români și din Norvegia. Pentru elevi a fost o reală bucurie, deoarece  au avut prilejul revederii - după trei luni de la suspendarea cursurilor în contextual actual al pandemiei - și să învețe lucruri noi.

Responsabil de proiect, Prof. Luminița Mitroi