primar mioveniDe ani buni într-o continuă dinamică economică și socială, orașul Mioveni trece prin schimbări fără precedent. În acest context, administrația condusă de edilul Ion Georgescu reușește să țină pasul cu aceste transformări, implementând o serie de investiții în toate domeniile de interes. Nu în ultimul rând, prestigiul național și european de care se bucură orașul de la o vreme, se datorează în mare parte administrației locale.
„Vreau să mulțumesc tuturor cetățenilor care mi-au făcut onoarea de a mă alege primar al orașului Mioveni! Nu voi face aici un raport de activitate, ci doar o scurtă privire de ansamblu asupra ultimilor patru ani de mandat. A fost o perioadă intensă și frumoasă, cu turbulențe politice și economice la nivel național, dar și cu realizări pe plan local, care se văd la tot pasul.

A fi primar în slujba cetățeanului înseamnă să ai capacitatea de a lua decizii dure, dar necesare. Poate ca unii dintre dumneavoastră își doresc mai mult pentru orașul nostru, dar știu că un bun gospodar trebuie să fie onest, realist și să promită doar acele lucruri pe care le poate realiza. Nu are rost ca în final să-i dezamăgim pe cetățeni lansând promisiuni fără acoperire.
În plan administrativ, alături de echipa mea, ne-am concentrat pe câteva priorități: dezvoltarea infrastructurii, investițiile în educație, inițiative smart city. Am început mai multe proiecte finanțate din fonduri guvernamentale și am depus toate eforturile pentru a finaliza una dintre cele mai mari investiții din istoria de 40 de ani a comunității – noul Spital Orășenesc Mioveni.
La fel de importante ca realizările administrative concrete au fost și câștigurile enorme de recunoaștere și vizibilitate naționale și internaționale ale orașului nostru. Am devenit cu adevărat nu doar un oraș important din România, ci o comunitate relevantă la nivel european și chiar internațional odată cu primirea premiului „Placheta de Onoare” acordat de Consiliul Europei, în semn de apreciere a activității depuse în slujba propagării ideii unității europene, distincție precedată de "Diploma de Onoare" și "Drapelul de Onoare al Europei".
Din această postură, am participat, am organizat și găzduit evenimente naționale și internaționale, manifestări științifice și culturale precum sesiunile de cercetare și inovație “Universul Științei acasă la români” în parteneriat cu Academiei Oamenilor de Știință din România și Universitatea Politehnica București, Festivalul Internațional Carpați, Festivalul Național de Folclor, Festivalul Național de Teatru pentru Tineret – LUDICUS, Festivalul Internațional Beijing Chaoyang, Proiectul European “RUN for EU” și altele.
Orașul Tinereții este un titlu pe deplin meritat, grație unui spor natural pozitiv, dar și mobilității teritoriale a populației, care a ales Mioveniul locul ideal să-și construiască o carieră și să își întemeieze o familie. Astfel, Mioveniul este, ca număr de locuitori, al treilea oraș al județului Argeș, dar și una dintre localitățile cu cea mai ridicată rată de întinerire a populației din România.
Indiferent de apartenența politică a fiecărui ales local, Mioveniul are nevoie de soluții pertinente, de siguranța normalității, iar viziunea noastră unitară, ca reprezentanți ai comunității, trebuie să continue pe drumul european al dezvoltării! Un astfel de oraș nu se construiește doar cu inima, ci și cu multă muncă și efort!” – Ion Georgescu, primar Mioveni.

Principalele investiții realizate în ultimii 4 ani
# Noul Spital de la Racovița - a fost și rămâne  o investiție extrem de importantă pentru cetățenii orașului Mioveni și pentru cei din zonele limitrofe;
# Primul Proiect Pilot și primul Centru de Instruire din România, ce sunt destinate compostării nămolurilor de epurare cu tehnologia Sistemului GORE Cover la Stația de Epurarea Mioveni, construirea a două clădiri multifuncționale în cartierele Colibași și Făget;
# Bloc de locuințe reabilitat - Blocul B, Strada Prof. Dumitru Mândruță, nr.3(zona Liceului Tehnologic);
# Bloc nou de locuințe pentru tineri -  T14 de pe Strada 1 Decembrie;
# Iluminat stradal SMART cu tehnologie LED;
# Extinderea zonei de picnic de la Făget;
# Reabilitarea termică a clădirilor: ”Școală – clădire principală P+2, Atelier Școlar – P, Sală de Sport – P ce aparțin Liceului Tehnologic Construcții de Mașini Mioveni” prin Programul Național de Dezvoltare Locală (PNDL);
# ”Pod peste Râul Argeșel, cartier Racovița – oraș Mioveni, între DN 73D și DC 85” (s-a realizat studiul de fezabilitate, proiectul tehnic și s-au obținut avizele);
# Baze sportive modernizate, în zone de interes din oraș;
# Locuri de joacă modernizate pentru copii;
# Un nou corp de grădiniță la Grădinița “Campionii” din Mioveni;
# Fântâni stradale în toate cartierele din oraș;
# Întărirea siguranței cetățenilor prin montarea de camera video la nivelul întregului oraș;
# Alimentare cu gaze a cartierului Clucereasa;
# Extinderea de utilități în zonele rezidențiale nou create în oraș;
# WIFI gratuit în zonele centrale;
# Sistematizarea circulației prin amplasarea unor sensuri giratorii în intersecțiile aglomerate din oraș;
# Acordarea de tablete electronice și internet pentru elevii din oraș în contextual continuării cursurilor școlare în sistem on-line;
# Asfaltarea a două tronsoane în zona Colibași și Racovița a Bulevardului Dacia.