mioveniCa urmare a amânării, pe moment, a Festivalului-Concurs Național de Folclor „Mioveni”, ediția a II-a, Centrul Cultural și Primăria orașului Mioveni au organizat în perioada 15 iulie – 3 august concursul online „Lada de zestre a bunicilor”, adresat iubitorilor de artă și cultură tradițională, care doresc să contribuie la promovarea patrimoniului cultural cu obiecte pe care omul gospodar le are în casă sau le păstrează din trecutul familiei. Concursul a constat în realizarea unei fotografii a unui obiect tradițional însoțit de o mică descriere. În urma centralizării voturilor date de urmăritorii paginii de facebook a Centrului Cultural Mioveni, a fost desemnată câștigătoarea concursului. Este vorba de Ana Moșoiu, pentru un superb costum popular și o vioară, ambele având o vechime de peste 50 de ani. Premiul pentru câștigătoare a constat în două lucrări ale meșterului popular Ion Rodoș: o pasăre măiastră și o miniatură a celei mai mari linguri de lemn din lume (18 metri), cu care orașul Mioveni a intrat în Cartea Recordurilor.

Scopul concursului a fost de a păstra vie cultura tradițională și de a crea un model de implicare socială, scoțând la iveală, chiar și de la distanță, ceea ce gospodarul are în casa sa tradițională sau păstrează din trecutul familiei sale.

Spitalul din Mioveni face angajări!
Spitalul Orășenesc Mioveni demarează procedura de angajare pe perioadă determinată, fără concurs, pe durata stării de alertă, a unui număr de 16 posturi, personal contractual, după cum urmează:
- 12 asistenți medicali
- 1 îngrijitor
- 1 infirmier
- 2 registratori medicali
Detalii pe www.spitalmioveni.ro