poienari de muscelPe mai multe străzi din localitate se fac în această perioadă măsurători topografice pentru cadastrarea căilor de acces, în vederea asfaltării. Administrația comunei Poienarii de Muscel pregătește un proiect pe care intenționează să-l depună la Compania Națională de Investiții(CNI) pentru a moderniza mai multe drumuri.
”S-au făcut studii de teren pentru intabularea unor străzi în satul Șerbănești, o parte din satul Valea Îndărăt și o parte din satul Poienari (străzile Coasta Radii, Mărgești și Vâlcești). De asemenea, s-au făcut măsurători și pe străzile Mărtin, Pârloiu și Peste Coastă din satul Jugur, dar și pe DC 39, pe o lungime de 800 de metri. Urmează străzile Leculești și Puiești, în satul Groșani. Imediat ce vom finaliza documentațiile pentru toate străzile, vom depune proiectul pentru modernizarea drumurilor la CNI”, declară primarul Ion Banzea.

Autoritățile din Poienarii de Muscel sunt în curs de actualizare a proiectului pentru înființarea rețelei de gaze. Conform noilor reglementări, administrația  locală trebuie să aibă acceptul de branșare la rețea a peste 1.000 de locuitori astfel încât să poată implementa acest proiect.

Dispensar modern
Lucrările la cele două proiecte derulate cu fonduri guvernamentale se apropie de finalizare. Captarea izvorului de apă din zona Valea Iederii a fost terminată, însă din cauza ploilor din ultima lună, drumul de acces către izvor s-a stricat și a necesitat intervenția autorităților pentru reabilitare. În ceea ce privește dispensarul uman din Poienari, ultimele lucrări la clădirea care va găzdui cabinetele medicale din localitate vor fi realizate în luna august. Recepția finală a celor două obiective realizate prin PNDL va avea loc în toamnă.