popestiLucrările de modernizare a DJ 504 Lim. Jud. Teleorman – Popești – Izvoru – Recea – Cornățel – Vulpești (DN 65A) au adus autoritățile comunei Popești în fața necesității realizării unei investiții complexe, în scopul asigurării alimentării cu apă a localității. Mai exact, pe tronsonul de drum județean care traversează satul Popești, trebuie montată conductă nouă de apă, întrucât cea actuală se află sub asfalt, și odată cu lucrările de lărgire a drumului, nu se va mai putea interveni asupra acesteia.
”Avem conductă de apă îngropată sub asfalt de-a lungul satului Popești. Din moment ce drumul județean va fi lărgit și modernizat, ulterior nu se vor mai putea face intervenții la conducta de apă în caz de nevoie. Soluția o constituie montarea unor noi conducte, în paralel, mai aproape de gardurile gospodăriilor, pe ambele părți, pentru a nu mai exista subtraversări. În acest fel modernizarea drumului nu va fi afectată. Am adoptat o hotărâre în ședința de Consiliu Local din iulie, în scopul realizării investiției la rețeaua de apă. Va fi o lucrare complexă și costisitoare, este vorba de vreo 5 km de rețea, dar trebuie făcută, pentru a nu se mai interveni ulterior pe DJ 504”, declară primarul Ion Mihai.

Căminul Cultural prinde contur
În paralel, lucrările la cea mai nouă investiție a administrației locale continuă în comună. Căminul Cultural construit în satul Slobozia (punctul Conac Belu) prinde contur de la o zi la alta. În cadrul construcției au fost turnate placa și stâlpii de susținere și în scurt timp se va trece la zidărie. De asemenea, în desfășurare se află și lucrările de amenajare a unui teren multifuncțional de sport cu gazon sintetic în satul Slobozia, în apropierea Școlii Gimnaziale. Terenul de sport este realizat cu fonduri europene și ar urma să fie gata în toamnă.