bughea de sus 3Vești foarte bune vin de la conducerea administrației locale din Bughea de Sus. În timp ce sunt continuate lucrările în derulare, două noi proiecte de investiții sunt pe cale să înceapă în comună. ”Am obținut finanțare prin Programul Operațional Regional pentru reabilitarea, modernizarea și dotarea școlii din centrul localității. Este o investiție de anvergură, de 3 milioane de lei, pe care o așteptăm cu toții: părinți, elevi, administrație, întreaga comunitate. Cel de al doilea obiectiv pentru care am reușit să atragem fonduri este Căminul Cultural - reabilitarea, modernizarea și dotarea edificiului, investiție care, de asemenea, se afla pe lista noastră de priorități. În acest caz este vorba de finanțare prin Compania Național de Investiții, valoarea ei fiind între peste 1 milion de lei.”, a declarat primarul Nicolae Tarbă.

Infrastructura rutieră din comună va fi, de asemenea, reabilitată. În urma demersurilor Primăriei, s-au alocat 730 de mii lei din Fondurile de Urgență pentru remedierea situațiilor create de inundațiile ce au lovit comuna în luna iunie. ”Cu această sumă reușim să punem cât de cât la punct drumurile și podețele. Evident, noi am intervenit atunci pe moment, fiindcă nu puteam să-i lăsăm pe oameni să nu poată circula. Dar primind acești bani, se va putea face o pietruire și reabilitare așa cum este de dorit”, a menționat edilul șef.
Concomitent, lucrările la canalizare continuă. Conducta a fost îngropată pe mai bine de 19 km, însemnând 60% din total, iar de-a lungul a 10 km s-au realizat și branșările. ”Din august vom începe construcția stației de epurare și a stațiilor de pompare”, a mai declarat șeful executivului din Bughea de Sus.