suseni centrul cultural 2Perioada de vară traversată este una foarte productivă pentru administrația comunei Suseni, Primăria având mai multe investiții în desfășurare la momentul actual. Este vorba de reabilitarea Școlii Cerșani - proiect aproape finalizat, asfaltarea a 8 km de drumuri comunale, construcția unei grădinițe cu fonduri europene, dar și realizarea unui Centru Cultural cu finanțare prin Compania Națională de Investiții (CNI).

”La Școala Cerșani, lucrările de reabilitare vor fi gata cu totul în luna august. Școala este efectiv terminată, dar mai sunt mici lucrări de realizat în exterior. Așteptăm să ni se aloce și fondurile necesare finalizării lucrărilor de reabilitare. În ceea ce privește proiectul de modernizare a celor 8 km de drumuri în comuna Suseni, momentan se lucrează la pregătirea infrastructurii pentru asfaltare. În scurt timp va fi turnat și asfaltul. Avem în lucru, de asemenea, grădinița din centrul comunei. Obiectivul este realizat cu fonduri europene și contribuție locală. Ne dorim să o terminăm în toamnă”, precizează primarul Doru Radu.

Centrul Cultural prinde viață
Avansează și construcția Centrului Cultural din vecinătatea Primăriei Suseni. Muncitorii au trecut deja la ridicarea etajului clădirii. Centrul Cultural va avea o sală de spectacole cu o capacitate de 188 de locuri, o scenă și dependințe pentru artiști. La etaj va fi amenajată biblioteca și o sală de lectură, iar în alte 3 încăperi va funcționa un mini-muzeu și se vor ține diverse cursuri, activități și ateliere pentru copiii și tinerii din Suseni. Nu în ultimul rând, în viitorul apropiat, un alt proiect cu fonduri europene va fi implementat în comuna Suseni. Este vorba de amenajarea unui teren multifuncțional de sport cu gazon sintetic în satul Țuțulești. Din păcate, momentan, birocrația întârzie organizarea procedurilor de achiziție a lucrărilor din proiect.