darmanesti primar 2012Campania de asfaltare continuă în comuna Dârmănești! Tronsonul ce va fi modernizat este Drumul lui Iuda. Fondurile pentru această investiție sunt alocate de la bugetul local. ”Tot din surse proprii, vom începe din luna august construirea sălii de sport de lângă Școala Dârmănești. Având în vedere că avem turnate grinzile, următorul pas este să punem capacul, pentru ca indiferent de timp, să se poată lucra la interior.”, a declarat primarul Emilian Ciolan.

Localnicii și administrația locală așteaptă cu interes începerea modernizării drumului județean 731D. ”Avem speranțe că, în sfârșit, obiectivul va fi realizat, mai ales că cei de la Drumuri Județene au început lucrări de nivelare cu grederul. Probabil, în cel mai scurt timp vor fi demarate activitățile premergătoare modernizării prin asfaltare, investiție care ar bucura întreaga comunitate. Acest drum este important nu doar pentru faptul că deservește sate din Dârmănești, ci fiindcă face legătura cu localitățile învecinate, fiind extrem de utilizat și de către cei care lucrează la Uzinele Dacia și de toți cei care lucrează în afara localității”, a declarat primarul Emilian Ciolan.

Localitatea, în carantină!
Din 1 august, prin decizie a Comitetului Județean pentru Situații de Urgență Argeș, comuna Dârmănești a intrat în carantină pentru o perioadă de 14 zile, măsură instituită în urma depistării a 12 persoane infectate cu CORONAVIRUS, ceea ce înseamnă p incidență de 3 cazuri la mia de locuitori. Primarul din Dârmănești spune însă că decizia Comitetului pentru situații de urgență este una politică: Vineri, 31 iulie, la ora 19.45 am fost anunțat de către șeful de la ISU că la ora 21.30 va fi întrunită ședința comitetului de urgență pentru carantinarea comunelor Dârmănești, Bălilești și Țițești. Am ajuns la ora 21.00, dar întrunirea începuse deja. În timpul ședinței, localitatea Țițești a ieșit de pe listă, pentru că primarul e liberal. Am rămas eu, că sunt pesedist. Este o chestiune politică. Nu știu cine sunt cei 12 bolnavi. Am cerut directoarei de la DSP numele lor, mi-a spus doar trei. Nu am au auzit de ei, nu-i cunosc. Nu sunt de la noi și nu știu cum au apărut pe listă. I-o fi luat cineva în spațiu și nu ne-a informat. Prefectul nu trebuie să aibă coloratură politică sub nicio formă. El trebuie să țină și cu cel care e de la PNL, și de la PSD”, afirmă Emilian Ciolan, care a mai declarat că va aplica totuși ordinul Departamentului pentru Situații de Urgență și va lua toate măsurile ce se impun.