01 corbi primar02 corbi viceprimarInițiate de primarul Virgil Baciu și preluate în vederea implementării cu succes de către viceprimarul Dan Aldea, proiectele de investiții de la Corbi schimbă de la o zi la alta localitatea. În ciuda situației dificile generate de pandemie, chiar și anul acesta echipa imbatabilă de la conducerea Primăriei a reușit atragerea de noi finanțări.

”Avem deja aprobarea pentru o investiție ce va fi realizată cu fonduri de la Compania Națională de Investiții, ce presupune reabilitarea și consolidarea albiei Văii Mari și modernizarea prin asfaltare a două străzi. Tot la CNI avem depus, în analiză, cu șanse mari de finanțare, un proiect ce presupune asfaltarea a 12 km de drumuri din comuna Corbi. Această linie de finanțare s-a deschis de anul acesta, condiția fiind ca drumurile ce urmează a fi asfaltate să fie cadastrate și intabulate, ceea ce am și făcut. Amintesc totodată de construirea unei baze sportive, tot prin CNI, obiectiv deja licitat, care urmează să înceapă”, a declarat primarul Virgil Baciu.

Pentru promovarea turismului, domeniu prioritar în perspectiva dezvoltării zonei și  a obiectivelor de top din comună, cu fonduri proprii, conducerea administrației locale asfaltează strada Mănăstirii, în lungime de 1,7 km. ”Întâi am racordat locuințele de pe această stradă la rețeaua de canalizare, am refăcut rigolele și urmează turnarea asfaltului. Am decis ca prioritară modernizarea acestui drum din considerente turistice”, a explicat edilul șef.
Din fondul pentru situații de urgență, comuna Corbi a primit 10 miliarde de lei vechi pentru refacerea infrastructurii afectată de ploile din ultimele luni. ”Nu este prima dată când am întocmit raport și am solicitat sprijin pentru remedierea calamităților, însă de data aceasta cererea noastră a primit un răspuns pozitiv, dat fiind faptul că am întocmit documentația foarte bine Vom interveni pe toate cele 15 drumuri afectate, pentru reabilitare, drumuri locale și de câmp. Mă voi ocupa personal pentru bunul mers al lucrărilor”, a declarat viceprimarul Dan Aldea.