01 recea pod reparat pe dj 504 1Administrația comunei Recea a finalizat în luna iunie asfaltarea a 4,6 km de drumuri comunale în cadrul unui proiect finanțat prin PNDL. Investițiile în modernizarea drumurilor continuă în această perioadă cu amenajarea acostamentelor și a șanțurilor, urmând ca ulterior să fie trasate marcajele rutiere. În cadrul proiectului au fost amenajate și drumurile laterale pe o lungime de 25 de metri. De asemenea, în luna iunie au început lucrările în cadrul proiectului de modernizare a DJ 504 Lim. Jud. Teleorman – Popești – Izvoru – Recea – Cornățel – Vulpești (DN 65A). Modernizarea drumului a început din comuna Popești, de la limita cu județul Teleorman, dar lucrări se desfășoară la ora actuală și în comuna Recea.

”Acum se lucrează la lărgirea și reabilitarea podului peste pârâul Negrași. Urmează reabilitarea podului peste pârâul Băidana, tot în comuna Recea. După ce sunt refăcute podurile, se va trece la asfaltarea propriu-zisă a drumului. Lucrările sunt în plină desfășurare și vor continua pe tot parcursul anului”, declară primarul Marin Pană.
În Poiana Târgului, locație în care în fiecare toamnă se desfășoară târgul tradițional de Sf. Dumitru, au fost montați stâlpi pentru iluminat. Astfel, zona târgului va fi iluminată, iar în apropiere va fi amenajată o parcare pentru cei care vin să se aprovizioneze de aici.
În altă ordine de idei, proiectul pentru înființarea rețelei de gaze în localitate a fost redepus de curând la Ministerul Dezvoltării. Comuna Recea încearcă să obțină finanțare pentru această investiție în asociere cu alte trei localități, Buzoești, Ungheni și Căldăraru. De asemenea, după data de 1 iulie vor începe lucrările de amenajare a unei unități medico-sociale în locația fostei școli din satul Recea. Acestea sunt finanțate din bugetul local, iar unitatea va cuprinde cabinete pentru medicina de familie, o sală de tratamente, grupuri sanitare și o cameră de tranzit pentru cazurile sociale. Există și medici care doresc să vină să lucreze în noua unitate medicală. Va fi, practic, cel de-al doilea dispensar care va funcționa pe raza comunei Recea.