stefan cel mareAcțiunea de pietruire a drumurilor locale din comuna Ștefan cel Mare a fost finalizată în luna iunie. Autoritățile locale au reabilitat aproximativ 30 km de drumuri, costul lucrărilor ridicându-se la 150.000 de lei. A fost întins balast secționat (pietriș mărgăritar), iar ploile din ultimele săptămâni au avut un efect pozitiv asupra materialului, în sensul că pietrișul s-a tasat foarte bine. Lucrările au fost efectuate cu fonduri din bugetul local. Nu la fel de bune au fost ploile din prima lună de vară pentru culturile agricole.

”Culturile de vară, grâul și orzul, sunt în mare parte compromise. Calitatea grâului este destul de slabă și asta va influența cu siguranță producțiile obținute de fermieri. Sperăm ca anul agricol să fie salvat de culturile de toamnă, porumb și floarea soarelui”, afirmă primarul Niculae Vidan.

Supraveghere video
În această perioadă este programată să aibă loc montarea camerelor pentru supravegherea video a localității. Acestea nu au putut fi instalate în luna iunie din cauza ploilor, însă a fost pus la punct centrul de monitorizare amplasat în cadrul Primăriei Ștefan cel Mare. Așadar, totul este pregătit pentru montarea camerelor și, în afara celor incluse în proiectul finanțat din fonduri europene, separat, și la Școala Gimnazială Ștefan cel Mare vor fi montate astfel de camere. De asemenea, administrația comunei Ștefan cel Mare are în plan să instaleze camere de supraveghere video și în satul Glavacioc, în zona de centru, la dispensar și magazine.