poienari de muscelUn nou drum asfaltat în comuna Poienarii de Muscel! Administrația condusă de primarul Ion Banzea a reușit și anul acesta să asfalteze un drum comunal, așa cum face de ani buni, respectând promisiunile făcute cetățenilor. ”Am încheiat asfaltarea DC 41 Pârșeni, cu tot cu amenajare de rigole betonate, diguri de sprijin și canale pentru scurgerea apelor pluviale. Drumul a fost modernizat pe o lungime de 1 km, se circulă pe el și este gata pentru recepție”, declară primarul Ion Banzea.

Planurile edilului șef din Poienari de Muscel în ceea ce privește modernizarea drumurilor din localitate nu se opresc aici. Acesta intenționează ca anul acesta să mai asfalteze un drum comunal, de data aceasta în satul Valea Îndărăt. Licitația pentru achiziția lucrărilor de proiectare și execuție se află în derulare și dacă totul merge bine, modernizarea drumului ar putea demara la sfârșitul verii. Proiectul prevede asfaltarea unui drum comunal în lungime de 2 km, cu amenajare de șanțuri, rigole și podețe.
Administrația comunei Poienari de Muscel și-a propus ca în această perioadă să pietruiască drumurile locale, lucrările fiind necesare după ploile de la începutul verii. ”Vom face pietruiri pe plan local, cu forțe proprii. Ploile nu au pus probleme majore, dar acest lucru s-a datorat și măsurilor preventive luate anterior. Șanțurile au fost desfundate, cursurile de apă au fost decolmatate și astfel nu s-a pus problema inundațiilor. Am primit o adresă de la Prefectură să avem saci cu nisip pregătiți pentru perioadele cu coduri de avertizare, iar utilajele din dotarea primăriei să fie pregătite pentru a interveni”, precizează primarul Ion Banzea. Ploile au îngreunat însă desfășurarea lucrărilor la cele două obiective de investiții aflate în derulare pe raza comunei: amenajarea dispensarului uman din satul Poienari și captarea izvorului de apă de la Valea Iederii. Acestea vor fi reluate în luna iulie.