Tipărire

nucsoaraCriza provocată de pandemia de coronavirus a lovit puternic industria turismului, de această situație fiind afectată și activitatea turistică din zona comunei Nucșoara. Timid însă, pensiunile din Nucșoara caută revenirea la normalitate, firește, cu respectarea tuturor măsurilor de protecție stabilite de autoritățile statului. Începând din luna iunie au apărut și primele grupuri de turiști în zonă.

”Activitatea turistică a reînceput destul de timid din luna iunie. Au început să se cazeze turiști și la pensiuni, dar sunt mai mulți cei care vin cu corturile sau cu bicicletele la Nucșoara. Este îmbucurător că se întâmplă asta, însă trebuie să privim cu maximă prudență situația actuală. Pericolul nu a trecut încă și trebuie să ne gândim în primul rând la sănătatea noastră și a celor din jur”, afirmă primarul Ion Cojocaru.
Pe de altă parte, având în vedere potențialul turistic al zonei, conducerea Primăriei Nucșoara are în vedere realizarea unui proiect pentru reamenajarea Lacului Învârtita și a zonei Măgura. În prezent autoritățile din Nucșoara se concentrează pe obținerea avizelor necesare proiectului și urmează să fie elaborat un studiu de fezabilitate pentru acest obiectiv.

Se lucrează la cămin și apă
În momentul de față în comuna Nucșoara sunt în derulare două proiecte importante: reabilitarea și modernizarea Căminului Cultural din satul de reședință și alimentarea cu apă a satului Slatina. Ultimul proiect este finanțat cu fonduri guvernamentale prin PNDL 2 și va fi gata anul acesta. Autoritățile din comuna Nucșoara vor ca ulterior să se ocupe de asfaltarea drumurilor din satul Slatina, momentan pregătind un proiect în acest sens.