Tipărire

negrasiDupă îndelungi discuții și promisiuni, iată că stăruința primarului comunei Negrași, Alexandru Constantin, pe lângă conducerea Consiliului Județean Argeș, a dat roade! Asfaltarea unuia dintre cele mai importante drumuri din localitate, DJ 679D Negrași –Mozacu, va fi reluată în luna iulie. Edilul-șef din Negrași a insistat constant pentru continuarea lucrărilor de modernizare a drumului, începute în anul 2018. Și anul trecut s-a lucrat pe DJ 679 D, iar momentan din cei 5 km de drum județean mai sunt de asfaltat 3,5 km. ”Mă bucur că eforturile mele au avut rezultatul așteptat, și anume reluarea lucrărilor de asfaltare a DJ 679 D Negrași – Mozacu. Conducerea Consiliului Județean a înțeles cât de necesară este modernizarea drumului, mai ales că acesta reprezintă o cale de acces către unul dintre simbolurile județului Argeș, Poiana cu narcise”, declară primarul Alexandru Constantin.

De altfel, cu prilejul finalizării modernizării unui alt drum județean, DJ 704 H în comuna Băiculești, și președintele Dan Manu a confirmat că asfaltarea DJ 679 D va fi reluată. ”Mai avem multe de făcut, sunt peste 1.200 de km de drumuri județene în Argeș. Terminăm aici (n.r.  – DJ 704H Băiculești – Curtea de Argeș) și ne mutăm în alte zone, în zona de sud a județului, la Negrași, satul Mozacu. În paralel se fac lucrări de întreținere și pe alte drumuri județene”, a declarat președintele CJ Argeș, Dan Manu.
Un alt drum, de data aceasta unul comunal, DC 100 în satul Mozacu, urmează a fi modernizat la rândul său. Administrația comunei Negrași se află în procedură de achiziție pentru execuția lucrărilor de asfaltare și va realiza investițiile cu fonduri proprii.
Pe de altă parte, în toamnă, școala complet modernizată din satul Bârlogu va fi dată în folosință și copiii din sat vor beneficia de cele mai bune condiții pentru studiu. În paralel, de curând au început măsurătorile geo-topografice pentru proiectarea rețelei de gaze în comuna Negrași. ”Am redepus proiectul pentru înființarea rețelei de gaze la Ministerul Dezvoltării și se lucrează la studiul de fezabilitate acum. Măsurătorile topo-geo sunt achitate de noi și sperăm că în curând va fi aprobată și finanțarea pentru proiect”, adaugă primarul Alexandru Constantin.