domnestiProiectul cu fonduri europene care vizează reabilitarea unei clădiri în care va ființa viitoarea Grădiniță Domnești intră în linie dreaptă. Pe 23 iunie, în Sistemul de Achiziții Publice a fost publicat anunțul de intenție privind atribuirea lucrărilor, firmele interesate urmând a depune ofertele până pe 8 iulie, anul curent. După desemnarea antreprenorului, lucrările de reabilitare pot începe. „La etajul clădirii va ființa o grupă cu program prelungit, iar la parter, trei grupe cu program normal. Va exista și o sală multifuncțională, un cabinet medical și, evident, toalete. Conform proiectului, data limită de finalizare a investiției este 31 mai 2021.”, ne oferă detalii primarul din Domnești, Gabriel Zăvoianu.

Tot în domeniul infrastructurii educaționale, administrația din Domnești a primit de la Ministerul Educației suma promisă încă de acum doi ani, respectiv 183.000 de lei, pentru amenajarea toaletelor la clădirea anexă a Liceului Tehnologic, unde funcționează atelierele școlare. „În momentul de față reactualizăm proiectul, ne ocupăm de avize și-apoi ne vom apuca de execuție. Cu siguranță anul acesta vom da în folosință acele toalete”, precizează edilul șef.
Ploile din luna iunie n-au produs pagube însemnate la Domnești. Au fost afectate câteva drumuri pietruite, pe care administrația va interveni cu grederul. Acolo unde este necesar, se va și pietrui.