sapata 5Autoritățile comunei Săpata vor începe în scurt timp pietruirea drumurilor locale, lucrări amânate în luna iunie din cauza ploilor. ”Am cumpărat piatră și cu ajutorul utilajelor din dotare, dar și cu al unui greder pe care îl vom închiria pentru nivelare, vom începe reparațiile pe drumurile locale. Se vor face pietruiri în mai toate satele comunei. Fondurile pentru lucrări provin din bugetul Primăriei Săpata”, declară primarul Laurențiu Micu.

În primăvara acestui an, administrația comunei Săpata a finalizat un proiect de modernizare prin asfaltare a 5 km de drumuri comunale. Investițiile au fost realizate prin PNDL 2. Pe de altă parte, de-a lungul drumului județean care traversează localitatea, au fost montate 106 lămpi cu LED, iluminatul public fiind modernizat. Lămpile date jos de pe tronsonul respectiv au fost redistribuite în alte zone ale comunei.

Dotări pentru căminul cultural
Investițiile în reabilitarea și modernizarea Căminului Cultural Săpata, realizate cu fonduri europene accesate de autoritățile locale, se apropie de final. ”Se lucrează la interioare în momentul de față. Cam într-o lună lucrarea va fi gata. Totodată, suntem în procedură de achiziție pentru dotări, cu tot ceea ce presupun acestea, mobilier și aparatură electronică. În cadrul noului cămin cultural se vor desfășura activități ale Bibliotecii Comunale ”Artur Silvestri” Săpata, dar și Tabăra de pictură pe sticlă ”Icoană din sufletul copilului””, adaugă primarul Laurențiu Micu.