negrasi bun 1Administrația comunei Negrași va demara în această vară lucrările de asfaltare a DC 100 în satul Mozacu. Investițiile în modernizarea drumului vor fi realizate din fonduri locale și cu sprijinul Consiliului Județean. ”Vom asfalta aproximativ 1,8 km de drum. Suntem în procedură de licitație pentru atribuirea lucrărilor și în scurt timp ne vom apuca de treabă. Vom demara lucrările cu fonduri proprii și pe parcurs vom căuta și alte surse de finanțare. Drumul face legătura cu comuna Teiu, iar după modernizarea acestuia se va merge numai pe asfalt până în localitatea vecină”, declară primarul Alexandru Constantin.

Școala Bârlogu, complet modernizată
Lucrările de reabilitare și modernizare a Școlii Bârlogu au intrat în linie dreaptă. Din toamnă, preșcolarii și elevii claselor 0-IV vor învăța într-o unitate școlară modernă, mobilată și utilată corespunzător desfășurării activității instructiv-educative. În plus, copiii se vor bucura și de un teren de sport multifuncțional cu gazon sintetic în curtea școlii. Momentan, muncitorii care se ocupă de lucrările la Școala Bârlogu mai au de amenajat curtea școlii și de făcut mici retușuri la exteriorul clădirii. Totodată, la cealaltă școală din localitate, Școala Gimnazială Negrași, autoritățile locale s-au ocupat în luna mai de dotarea cu tot ceea ce este necesar pentru desfășurarea în condiții de siguranță a evaluării naționale a elevilor de clasa a VIII-a, programată în luna iunie. A fost asigurată asistența medicală și au fost achiziționate măști, mănuși, soluții dezinfectante și un termoscaner.

Despăgubiri pentru fermieri
În cursul lunii mai, o comisie formată din reprezentanți ai ISU Argeș și Instituției Prefectului Argeș a evaluat situația suprafețelor agricole afectate de seceta din acest an, în vederea acordării unor despăgubiri de la stat. Potrivit autorităților din Negrași, culturile agricole au un grad de afectare cuprins între 30-60%. Seceta a distrus circa 1.620 hectare de culturi de grâu și 125 hectare de rapiță.