vulturestiPrintre activitățile din luna mai ale administrației comunei Vulturești s-a numărat și decolmatarea pârâului Mâzgana, acțiune necesară după ploile din ultimele săptămâni. ”Am curățat albia pârâului, am vrut să-i dăm un curs drept. Au fost mai multe ploi și se strânseseră destul de multe aluviuni. Dacă va fi nevoie, vom mai interveni pentru salubrizarea cursului de apă”, declară primărița Irina Poșircă.

Au fost finalizate lucrările de modernizare a drumurilor locale din proiectul finanțat de Guvern prin PNDL 2. Potrivit autorităților din comuna Vulturești, mai trebuie achitat ultimul decont de plată depus la Ministerul Dezvoltării și, ulterior, se va face recepția lucrărilor de modernizare a celor 5 km de drumuri locale.

Școala, pregătită pentru examene
În cursul lunii mai, conducerea Primăriei Vulturești a achiziționat materialele și soluțiile necesare pentru asigurarea condițiilor de siguranță în vederea desfășurării evaluării naționale a elevilor de clasa a VIII-a în școala din localitate. ”Am achiziționat termoscaner pentru măsurarea temperaturii, măști, mănuși, gel dezinfectant. De asemenea, în cadrul școlii au fost trasate culoare speciale pentru deplasarea elevilor, marcaje spre grupurile sanitare și au fost montate dispensere cu dezinfectant. Au fost luate toate măsurile pentru desfășurarea în bune condiții a examenelor elevilor de clasa a VIII-a”, precizează primărița Irina Poșircă.