stefan cel mare”Se lucrează în continuare la montarea sistemului de monitorizare video. Au fost instalate 19 camere performante, cu infraroșu și funcție de înregistrare a numerelor de înmatriculare ale mașinilor. În 2-3 săptămâni, va fi gata întreaga lucrare. Vom supraveghea intrările și ieșirile din comună, dar vor fi camere montate și în alte zone-cheie ale localității”, declară primarul Niculae Vidan. Montarea sistemului de supraveghere video în localitate va contribui la asigurarea ordinii și siguranței publice și la prevenirea comiterii faptelor antisociale.

De curând, autoritățile din Ștefan cel Mare au finalizat acțiunea de pietruire a drumurilor locale din cele două sate ale comunei. De asemenea, în scurt timp va fi finalizat și procesul de atribuire a spațiilor pentru cabinetele medicale din cadrul noul dispensar uman  și obiectivul va fi dat în folosință. Dispensarul uman din comuna Ștefan cel Mare a fost construit cu fonduri guvernamentale (PNDL 2) și resurse din bugetul local.

Culturi calamitate
Pe de altă parte, din cauza secetei din acest an, circa 500 hectare de culturi agricole din localitate au fost calamitate. Pagubele au fost evaluate la fața locului de către specialiștii Prefecturii și ai ISU Argeș și urmează să fie stabilite despăgubirile pe care le va acorda statul și felul în care acestea vor fi plătite fermierilor.