Tipărire

buzoestiLucrările de branșare a gospodăriilor la rețeaua de alimentare cu apă recent reabilitată în satele Buzoești și Curteanca au început în luna mai. Potrivit autorităților locale, vor fi executate un număr de 380 de branșamente, costul lucrărilor fiind suportat din bugetul primăriei. Branșamentele vor fi realizate până la limita de proprietate a consumatorilor, urmând ca fiecare beneficiar să se ocupe de montarea conductelor pe domeniul privat. Rețeaua de alimentare cu apă a celor două sate (12 km) a fost reabilitată pe baza unui proiect derulat de SC Apă Canal 2000 Pitești în colaborare cu autoritățile din comuna Buzoești.

”Suntem pe ultima sută de metri cu lucrările de modernizare a drumurilor locale incluse în proiectul finanțat prin PNDL 2. Mai sunt de făcut câteva podețe și șanțuri și de asfaltat drumurile laterale. Probabil în vara aceasta vom fi gata cu tot proiectul”, declară primarul Ion Tănase, referitor la o altă investiție în derulare. În total, în comuna Buzoești au fost asfaltați 6 km de drumuri locale.

Licitații pentru noi proiecte
Alte două proiecte ale administrației din Buzoești se află în faza premergătoare organizării licitațiilor pentru execuția lucrărilor. ”Pentru baza sportivă pe care vrem să o amenajăm în satul Șerboieni vom lansa anunțul în cadrul SICAP în scurt timp. Este totul pregătit pentru realizarea procedurilor de achiziție. Avem, de asemenea, un proiect pentru asfaltarea a circa 6 km de drumuri în satele Ionești și Redea. Suntem în faza de obținere a avizelor necesare organizării licitației. În această vară vrem să începem lucrările”, precizează edilul șef din Buzoești.
În luna iunie, la Școala Gimnazială Vulpești va fi organizată sesiunea de evaluare națională a elevilor de clasa a VIII-a. În acest sens, unitatea școlară a fost dotată cu soluții dezinfectante, măști de protecție, mănuși și tot ceea ce este nevoie pentru desfășurarea în bune condiții a examenului susținut de absolvenții de clasa a VIII-a.